Яценюк прогнозує, що уряд внесе у ВР нереальний проект бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк прогнозує, що уряд внесе у ВР нереальний проект бюджету

Казна та Політика
745
Народний депутат України Арсеній Яценюк прогнозує, що урядовий проект бюджету буде нереальним, а російський газ для України буде коштувати не більше 250 доларів. Про це він сказав у програмі "Свобода слова" на каналі ICTV.
Він відзначив, що уряд внесе на розгляд Верховної Ради України проект бюджету на 2009 рік, "який не буде реальним". За його словами, не можна повірити в прогнози уряду, що наступного року буде "плюсовий" показник ВВП. А.Яценюк відзначив, що "у найкращому разі будемо мати мінус 3% ВВП". За його словами, такі макроекономічні параметри, закладені урядом у бюджет, "уже говорять про нереальність бюджетних розрахунків".
Говорячи про перспективи переговорного процесу з Росією про постачання газу і його ціни, А.Яценюк відзначив, що в Україні щороку ситуація повторюється. "Всі люди Новий рік святкують під ялинкою, а ми святкуємо під російським "Газпромом", - відзначив він. За його словами, так само буде й у нинішньому році.
А.Яценюк прогнозує, що максимальна ціна на газ буде 250 доларів. За його словами, "криза зменшила ціну на нафту з 150 доларів до 40, і це вплинуло на ціну на газ". Він додав, що песимістичні прогнози про ціну за газ у розмірі 400 доларів не збудуться.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас