Газпром: Економіці РФ потрібні кошти, які повинна заплатити за газ Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром: Економіці РФ потрібні кошти, які повинна заплатити за газ Україна

Енергетика
1161
Кошти в обсязі $2,15 млрд., які не заплатила Україна, повинні піти на розвиток російської економіки і забезпечення зайнятості росіян, заявив офіційний представник ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов.
Він послався на дані інституту енергетики та фінансів, згідно з якими у цілому по російській економіці 1 рубель капітальних вкладень дає приблизно 5 рублів загального зростання ВВП (без урахування зростання продуктивності праці).
Таким чином, згідно із цими даними, додаткові інвестиції в російську економіку в розмірі $2,15 млрд або 60,2 млрд рублів українського газового боргу можуть привести в перспективі до збільшення ВВП країни на 301 млрд рублів, або 0,72%.
С.Купріянов також відзначив, що, за даними ГТК, неплатежі України за газ фактично знижують собівартість української продукції, і роблять її більш конкурентноздатною на зовнішніх ринках, у тому числі - і в Росії.
"Зважаючи на те, що більша частина імпортованих з України товарів також виробляється й у Росії, неплатежі за газ завдають шкоди, насамперед тим галузям, з якими на внутрішньоросійському ринку конкурують українські товари. Це: чорна металургія, важке машинобудування, виробники енергетичного та електроустаткування", - сказав С.Купріянов.
За його словами, "це не може не відбитися як на цих галузях і людях, які в них працюють".
Із січня по листопад 2008 року Україна експортувала в Росію товарів загальною сумою більше $15 млрд. Експорт здійснювався по 97 позиціях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас