Російські олігархи благають Путіна видати 78 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські олігархи благають Путіна видати 78 млрд дол

Казна та Політика
1803
Російські олігархи вишикувалися в чергу до Кремля за $78 млрд., сподіваючись вижити в умовах, коли можливості для одержання кредитів звужуються.
Разом з тим, вони надають прем'єр-міністрові Володимиру Путіну можливість встановити державний контроль за найбільшими компаніями країни, повідомляє Bloomberg.
Через 12 років після того, як найбільші промислові підприємства Радянського Союзу були виставлені урядом на заставних аукціонах, ситуація радикально змінилася. Більше 100 російських бізнесменів вступили в гостру конкуренцію за одержання кредитів від Путіна і адміністрації президента Дмитра Медведєва, оскільки російські компанії мають сумарний борг біля $110 млрд., що перевищує вдвічі загальний борг Бразилії, Індії та Китаю.
Бізнесмени, які потроїли свої міжнародні борги за останні три роки, надають частину акцій своїх компаній як забезпечення при одержанні допомоги з боку держави. Вони опинилися в досить складному становищі, оскільки спостерігається найбільше падіння вартості їхніх активів у рублях з часу дефолта в Росії в 1998 році.
Путін вже надав підтримку Роману Абрамовичу і Олегу Дерипасці. Зараз обговорюється питання про допомогу Дмитру Пумпянському (ВАТ ТМК), Олексію Мордашеву (ВАТ Северсталь) і Володимиру Євтушенкову (АФК Система).
"Деякі з них, поза всяким сумнівом, втратять свою власність, що відійде або державі, або іноземним інвесторам", - сказав 49-річний російський мільярдер Олександр Лебедєв.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас