Банкам дозволили продавати валюту... тільки з 10.00 до 14.00 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам дозволили продавати валюту... тільки з 10.00 до 14.00

Валюта
5684
Національний банк України своєю постановою № 435 "Про функціонування безготівкового міжбанківського валютного ринку України" з 22 грудня 2008 р. ускладнив правила торгівлі іноземною валютою.
Відповідно до постанови, яка є в УНІАН, банки зобов'язані проводити операції купівлі і/або продажу безготівкової іноземної валюти за гривні протягом часу функціонування Системи підтвердження договорів на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України (далі - Система підтвердження договорів).
При цьому банки проводять операції зі своїми клієнтами (крім банків) у рамках самого банку з 10.00 до 14.00 за київським часом. Між собою банки проводять операції з 14.00 до 16.00 за київським часом.
"Банк від свого імені здійснює покупку іноземної валюти від своїх клієнтів (крім банків) за погодженим з ними курсом і продає її власним клієнтам (крім банків) також за погодженим курсом", - говориться в постанові НБУ.
Крім того, якщо сума купленої банком у своїх клієнтів (крім банків) валюти не задовольняє необхідності інших його клієнтів (крім банків), банк включає цю суму в заявку на участь у Системі підтвердження договорів. Надлишкову суму банк також виносить на продаж у Системі підтвердження договорів.
Як сказано в постанові, якщо буде потреба, банк бере участь у Системі підтвердження договорів з іншими банками тільки як покупець або як продавець кожного виду іноземної валюти.
"Банки також зобов'язані здійснювати валютні операції між собою за погодженим курсом", - відзначається в постанові. Куплену іноземну валюту банк продає своїм клієнтам (крім банків) також за певним курсом.
У випадку перевищення встановленого ліміту валютної позиції банк зобов'язаний продати таке перевищення не пізніше наступного банківського дня. Якщо банк не зможе цього зробити, він повинен продати валюту Нацбанку за офіційним курсом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас