Індійська Tata вкладе кошти в Jaguar — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індійська Tata вкладе кошти в Jaguar

Фондовий ринок
510
Індійська автомобільна компанія Tata Motors Ltd домовилася вкласти "десятки мільйонів" фунтів стерлінгів в Jaguar Land Rover, щоб запобігти кризі нестачі ліквідності в знаменитого британського автобудівника, повідомляє Financial Times з посиланням на джерело, близьке до Tata.
Tata уже виділив "сотні мільйонів" у капітал британському виробникові автомобілів класу "люкс", купленому ним цього року за $2,3 млрд. в Ford Motor Co.
Автомобільні компанії в усім світі страждають від зниження попиту у зв'язку з рецесією в економіці і кредитною кризою.
Times повідомляє, що перспектива одержати в британського уряду "десятки мільйонів", щоб уникнути банкрутства, допомогла власникам Jaguar Land Rover домогтися кредиту в банків.
Times цитує слова високопоставлених британських чиновників про те, що прем'єр- міністр Великобританії Гордон Браун, голова мінфіну Алістер Дарлінг і міністр у справах підприємництва Пітер Мандельсон прийшли до думки про необхідність виділення допомоги Jaguar для запобігання його банкрутства.
Представник міністерства бізнесу, підприємництва і законодавчих реформ Великобританії сказав кореспондентові Reuters: "Уряд готовий допомогти компаніям у нинішніх непростих економічних умовах, однак не має у своєму розпорядженні вільних коштів. Уряд постійно радиться з Tata із приводу Jaguar."
Минулого тижня Мандельсон підтвердив, що провів переговори з Jaguar Land Rover, що, за його словами, "зазнає крайніх труднощів". Він уточнив, що уряд, що витратив мільярди фунтів стерлінгів на націоналізацію банків або на покупку частки, не має вільних коштів.
Браун сказав, що влада хоче прийти на допомогу автопрому, однак основний тягар відповідальності лежить на плечах власників автомобільних компаній.
Профспілкові діячі закликали уряд на допомогу автопрому, у якій зайняті десятки тисяч людей - як прямо, так й у суміжних структурах.
Сполучені Штати минулого тижня виділили кредит автопрому в розмірі $17,4 млрд.
Буквально наступного дня канадський уряд надав додаткову позику обсягом $3,3 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас