Банкам можуть заборонити відчужувати заставлену нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам можуть заборонити відчужувати заставлену нерухомість

Кредит&Депозит
3829
У Верховній Раді зареєстрований законопроект про захист майнових прав громадян на період виходу економіки з фінансової кризи. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.
Автори законопроекту пропонують заборонити банкам відчужувати нерухомість фізичних осіб, внесену як застава за кредитними договорами у випадку, якщо позичальник проживає у квартирі, що є заставою. Даний захід пропонується ввести тимчасово, на період виходу економіки України з фінансової кризи.
Авторами законопроекту виступили Семинога А.І., Шершун М.Х., Даниленко В.А.
Як повідомлялося, законопроектом "Про позачергові заходи щодо запобігання негативних наслідків фінансової кризи" БЮТ пропонує надати громадянам, які втратили роботу, право на одержання відстрочки з виплати іпотечних та автокредитів.
Відповідно до законопроекту банки зобов'язуються надавати відстрочку тільки по іпотечних договорах або по кредитних договорах на придбання транспортного засобу, складених до 01.11 2008 року. Право на одержання відстрочки надається громадянам України, які втратили роботу або опинилися у вимушеній відпустці без збереження заробітної плати терміном більше, ніж на 30 днів. Відстрочка надається також громадянам, зарплата яких була знижена більш ніж на 30%.
12 грудня Верховна Рада прийняла законопроект, що забороняє банкам змінювати процентні ставки по кредитних договорах. У той же час парламент не підтримав заключні положення закону, якими передбачалося, що правила даного закону застосовуються і до договорів банківського вкладу та кредитних договорів, які були укладені до вступу в силу проголосованого сьогодні закону.
Президент України Віктор Ющенко заявив 16 грудня про те, що рівень невиплат з кредитних зобов'язань (у тому числі й іпотечних) досяг 25%.
Станом на 1 жовтня 2008 року банками видано кредитів фізичним особам на суму 228,72 млрд гривень.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас