Нацбанк Білорусії рекомендує банкам припинити видачу валютних кредитів населенню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусії рекомендує банкам припинити видачу валютних кредитів населенню

Кредит&Депозит
629
Національний банк Білорусії направив на адресу всіх комерційних банків республіки лист, у якому "наполегливо" рекомендує призупинити видачу валютних кредитів фізособам, повідомив агентству "Інтерфакс-Захід" представник одного з білоруських банків.
За його словами, Нацбанк пояснює таку рекомендацію ситуацією, що ускладнюється, на внутрішньому валютному ринку Білорусії.
Крім того, у листі банкам рекомендовано підсилити контроль цільового використання споживчих кредитів і, по суті, виділяти споживчі кредити в білоруських рублях рекомендовано тільки на закупівлю вітчизняних товарів. За словами джерела, банки повинні будуть надавати в Нацбанк відповідну звітність.
У прес-службі Національного банку Білорусії коментувати даний лист відмовилися.
Як повідомлялося раніше, Національний банк Білорусії в середині листопада ввів контроль над операціями резидентів на позабіржових і біржовому валютному ринках. Відповідно до листа НББ, тимчасові заходи передбачають, що покупці-резиденти при намірі здійснити операцію купівлі інвалюти на позабіржовому ринку повинні за 3 робочі дні до угоди представити у виконуючий банк відомості про суму і цільове призначення інвалюти, що купується, (у тому числі із вказівкою найменування імпортованих товарів).
Комерційні банки, у свою чергу, повинні до 10 години ранку за 1 робочий день до продажу валюти резидентам представити в НББ дані про прогнозовані угоди з валютою. Банки надають у НББ відомості про покупців і цілі використання інвалюти.
Продаж валюти банки можуть здійснювати наступного дня після надання такої інформації в НББ.
Відповідно до документа, НББ дозволив банкам купувати інвалюту на біржовому ринку за рахунок власних коштів тільки для наступного продажу населенню.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас