Одеський банкір: Нацбанк знову вжив неефективні заходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський банкір: Нацбанк знову вжив неефективні заходи

Валюта
18369
Постанова Нацбанку України №435, відповідно до якої банки будуть проводити валютні операції між собою тільки з 14.00 до 16.00, а з 10.00 до 14.00 - безпосередньо зі своїми небанківськими клієнтами, що вступає в чинність сьогодні, не дасть відчутного позитивного результату. Таку думку в бесіді із представником видання висловив перший заступник голови правління одеського АКБ "ІМЕКСБАНК" Юрій Граматик.
"Вона ні на що не вплине. Результат, що може дати прийняття цих заходів - усього відсотків 5 від того, чого можна чекати від регулювання", - вважає фахівець. Він відзначив, що постанова стосується тільки клієнтів банку - юридичних осіб, а про роздрібний продаж валюти фізичним особам через обмінні пункти в ній мова не йде.
"Обмінники дають такий незначний обсяг валюти, що він не може істотно вплинути на ринок", - підкреслив банкір.
Довідка: Відповідно до постанови НБУ №435, банки будуть проводити валютні операції між собою тільки з 14.00 до 16.00, а з 10.00 до 14.00 - безпосередньо зі своїми небанківськими клієнтами. При цьому якщо сума купленої банком у клієнтів іноземної валюти не задовольняє потреби інших його клієнтів, вона може бути включена в заявку на участь у Системі підтвердження угод.
Крім того, постановою передбачається, що у випадку перевищення встановленого ліміту валютної позиції банк зобов'язаний продати таке перевищення не пізніше наступного банківського дня.
"У випадку неможливості продати зазначену інвалюту клієнтам або іншим банкам банк зобов'язаний продати її НБУ за офіційним курсом", - відзначається в постанові.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас