Фірташ прогнозує складні переговори з "Газпромом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ прогнозує складні переговори з "Газпромом"

Енергетика
764
Бізнесмен Дмитро Фірташ прогнозує складні переговори між Україною і Росією про постачання газу. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Інтер".
Фірташ звернув увагу, що сьогодні Україна має 3 млрд. 200 млн. доларів боргу на 1 січня 2009 року і що поки наша країна перерахувала лише 1 млрд. "Тепер ми чуємо про те, що грошей нема, і не розуміємо, що робити. А потрібно було задати інше питання - куди ділися гроші (НАК "Нафтогазу України" - ред.) за проданий газ, і куди вони пішли", - сказав він.
Він назвав риторичним питання, чи залишиться наступного року "РосУкрЕнерго" основним постачальником газу в Україну. "Ми обговорюємо його щороку, давайте подивимося, як усе завершиться. Насправді ситуація складна, тому що Україна ніколи, починаючи з 1995 року, ще ніколи не робила таких великих боргів", - відзначив Фірташ.
На його думку, переговори з "Газпромом" будуть складними. "Для Росії, однозначно, буде складним питанням ухвалення рішення, оскільки потрібно розуміти, як будуть закриватися ці борги", - додав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас