ЄЦБ: Зниження ставки триватиме при низькій інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Зниження ставки триватиме при низькій інфляції

Валюта
470
Подальше зниження ключової ставки Європейського центрального банку (ЄЦБ) буде логічною дією в разі, якщо очікуваний рівень інфляції опуститься нижче встановленої банком стелі в розмірі 2%.
Таку думку висловив член керуючої ради ЄЦБ Мігель Анхель Фернандес Ордонес. Він відзначив, що рішення буде прийнято в січні 2009 р., передає Reuters з посиланням на іспанські ЗМІ.
16 грудня Федеральна резервна система (ФРС) США скоротила базову облікову ставку до рекордних рівнів, встановивши позначку із ставки в діапазоні - 0,25%. Це означає, що у ФРС залишається все менше простору для традиційних маневрів із стимулюванню кредитування. ФРС вже заявляла, що планує приступити до прямого викупу боргових інструментів для того, щоб збити збільшені до рекордних величин прибутковості облігацій.
На відміну від Федерального резерву ЄЦБ доки має можливості для скорочення облікової ставки. Ставка ЄЦБ 2,5% - найвища на сьогодні серед економік "великої сімки". Напередодні ЄЦБ вдався до зниження процентної ставки, яку він виплачує банкам за розміщення грошей на його рахунках.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас