Банки закликають країни Східної Європи створити стабфонди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки закликають країни Східної Європи створити стабфонди

Казна та Політика
240
Найбільші західноєвропейські банки, які активно діють у країнах Східної Європи, намагаються переконати регіональні уряди в необхідності створення власних фондів порятунку банківської сфери, а не розраховувати на допомогу країн, у яких знаходяться головні офіси банків, повідомляє Reuters.
Одночасно із цим банки намагаються переконати регуляторів, Європейський Центробанк і Брюссель, у необхідності проводити спільну антикризову політику із країнам Східної Європи.
Представник Raiffeisen International повідомив, що сьогодні одне з основних завдань - переконати регіональну владу створити власні стабілізаційні фонди.
"Країни Східної Європи, за винятком Росії не проявляють ніякої ініціативи у вирішенні проблем банківського сектора. Імовірно, вони розраховують на те, що країни Заходу вирішать всі їхні проблеми", - сказав Майкл Палзер.
Палзер відмовився назвати банки, які взяли участь у переговорах, однак за інформацією з обізнаних джерел це шість найбільших іноземних банків на території Східної Європи - італійські UniCredit і Banca Intesa, австрійські Raiffeisen Internationalтай Erste Group Bank, французький банк Societe Generale і бельгійський KBC.
UniCredit займає провідні позиції в Польщі і Болгарії, Erste у Румунії, Словаччині та Чехії, KBC в Угорщині, Intesa у Сербії, Raiffeisen у Росії та Україні.
Угорський OTP Bank, що є п'ятим за обсягом кредитів у Східній Європі і найбільшим в Угорщині, не бере участі в переговорах.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас