З 1 січня "Нафтогаз" переходить на нові відносини з облгазами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 січня "Нафтогаз" переходить на нові відносини з облгазами

Енергетика
932
З 1 січня 2009 року НАК "Нафтогаз Україні" переходить на нові договірні відносини з облгазами: тепер НАК готова забезпечувати в повному обсязі всіх споживачів природним газом лише за умови його стовідсоткової оплати.
Про це в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" заявив заступник правління НАК "Нафтогаз Україні" Володимир Тріколіч.
За його словами, з нового року НАК "Нафтогаз Україні" (ДК "Газ Україні") і облгази закріплять в контракті всі взаємні права і зобов'язання.
"Облгази зобов’язуються транспортувати тільки ті обсяги газу, які замовив споживач і оплатив їхню вартість компанії "Нафтогаз України". При цьому і робота облгазів має бути рентабельною. Та якщо облгаз протранспортує своїми мережами неоплачені споживачем обсяги газу - це його відповідальність насамперед", - заявив Тріколіч.
У свою чергу "Нафтогаз" бере на себе зобов’язання "поставляти газ, якщо за нього платять", - повідомив він.
У випадку, коли облгаз відмовиться підписати договір на 2009 рік, "Нафтогаз" планує укладати договір з лінійним (місцевим) управлінням "Укртрансгазу", яке також може транспортувати газ по мережах низького тиску і обслуговувати споживачів.
При цьому Володимир Тріколіч нагадав, що керівництво НАК ще в червні поточного року повідомило про нові правила постачання газу керівникам підприємств ТКЕ, мерам міст і представникам облдержадміністрацій.
"З тими, хто прийняв ці правила і добре підготувався до зими, проблем немає. А допускати махновщину на ринку газу ми не дозволимо", - заявив заступник голови правління НАК "Нафтогаз Україні".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас