S&P знизило рейтинги найбільших банків світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинги найбільших банків світу

Казна та Політика
546
Рейтингове агентство Standard & Poor's знизило рейтинги 11 найбільших банків світу, заявивши, що нинішній економічний спад буде більш тривалим і глибоким, ніж вважалося раніше, повідомляє Financial Times.
Знижені рейтинги шести американських банків - JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo, Citigroup, Morgan Stanley і Goldman Sachs, причому рейтинги трьох останніх - на дві поділки. У Європі на одну поділку знижені рейтинги Barclays, Credit Suisse, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland та UBS.
Хоча зниження почасти пов'язані з погіршенням економічного клімату в США та інших країнах, S&P відзначило конкретні приводи для занепокоєння в кожному з випадків, незважаючи на державне втручання в діяльність банківського сектора.
Рейтинг UBS був знижений з AA- до A+ через високий рівень збитків, що зазнав швейцарський банк з початку нинішнього циклу, які відображають "більш високі концентрації ризиків і більш слабке керування ризиками, ніж ми вважали раніше", відзначає S&P.
Знизивши рейтинг Deutsche Bank з AA- до A+, S&P указало, що очікує відчутного зниження якості активів та ослаблення управління ризиками.
Рейтинг Barclays знижений з AA до AA-, і S&P відзначило, що, хоча Barclays диверсифікував своїх позичальників, багато його географічних ризиків перебувають у таких країнах як Іспанія і Британія, де є небезпека різкого економічного спаду.
Агентство знизило рейтинг Royal Bank of Scotland з AA- до A+, незважаючи на те, що банк одержав від уряду Британії 20 млрд. фунтів стерлінгів капіталу. Агентство відзначило, що перше півріччя банк завершив зі збитками, і воно очікує, що його прибутковість залишиться під сильним тиском.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас