Уряд Франції готує другу антикризову програму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Франції готує другу антикризову програму

Казна та Політика
315
Уряд Франції заявив, що наступного року за необхідності запропонує ще одну програму стимулювання, щоб пом'якшити рецесію в другій найбільшій економіці єврозони, повідомляє Financial Times.
Голова адміністрації президента Франції Ніколя Саркозі Клод Гуан заявив, що якщо буде потреба, будуть вжиті заходи, але "у цей момент ніщо не говорить нам, що потрібно щось ще".
За прогнозами, Франція рухається до найглибшого економічного спаду за покоління.
Упевненість виробничого сектора в грудні впала до найнижчого рівня за 15 років за індексом, опублікованим національним статистичним агентством INSEE у п'ятницю.
Агентство відзначило, що кредитна криза, зниження внутрішнього і зовнішнього попиту та падіння впевненості відіб'ються на капіталовкладеннях, які в 2009 році зменшаться на 3,8%.
Міністр фінансів Франції Крістін Лагард заявила, що вона очікує наступного року зростання французької економіки на 0,2-0,5%, завдяки зусиллям уряду з підтримки економічного зростання, які додадуть до ВВП один процентний пункт, і програмам стимулювання, прийнятим у США і Європі, які додадуть до ВВП Франції ще 0,5 процентного пункту.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас