Головним завданням Мінекономіки в 2009 р. Данилишин вважає реалізацію проектів до Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головним завданням Мінекономіки в 2009 р. Данилишин вважає реалізацію проектів до Євро-2012

Казна та Політика
147
Міністр економіки України Богдан Данилишин головним завданням міністерства в наступному році вважає реалізацію проектів до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це Б.Данилишин заявив щотижневику "Коментарі", відповідаючи на запитання "Які у Вас плани на наступний рік?".
"В 2009 році я засучу рукава і разом з усіма буду працювати на загальне добро. В арсеналі в міністерства є чіткий перелік тактичних заходів і довгострокова стратегія, як підсилити конкурентноздатність вітчизняної економіки. Від кризи нікуди не дітися й боротися з нею у наступному році ми будемо за декількома напрямками", - відзначив міністр економіки.
За його словами, перший напрямок - стабілізація ситуації на фінансових ринках. "У цьому контексті ми враховуємо досвід провідних країн, які успішно обновляють стійкість банківської системи і довіри до неї", - сказав Б.Данилишин. По-друге, міністерство розробило пакет заходів щодо подолання загальної стагнації економіки і падіння обсягів виробництва в окремих секторах, різкого зростання безробіття, повідомив міністр. "У наступному році деякі зусилля я спрямую на підтримку експорту. Я, як і весь склад уряду, будемо всіляко підтримувати зміцнення вітчизняних виробників як на традиційних, так і нових ринках", - додав він.
За словами Б.Данилишина, також у наступному році "в умовах скорочення бази оподатковування нам варто забезпечити надходження в держбюджет з інших джерел, а паралельно скоротити витрати, які не впливають на рівень соціальних стандартів".
Ще один пріоритет Мінекономіки на 2009 рік - наростити обсяги інвестицій. За словами міністра, мета цього пріоритету - реалізація проектів разом із Всесвітнім банком та Європейським банком реконструкції і розвитку. "Зокрема, в 2009 році ми маємо намір активізувати проекти з розвитку енергетичної і транспортної системи, об'єктів житлово-комунального господарства", - повідомив Б.Данилишин.
Разом з тим він підкреслив, що, мабуть, найголовнішим завданням наступного року залишається реалізація проектів з проведення в Україні Євро-2012.
На думку Б.Данилишина, важливо й те, якою Україна вийде з кризи, які уроки засвоїть та як почне рухатися далі. Важливо перебороти кризу й прискорити структурні реформи, створити стимули для підвищення конкурентноздатності українських товаровиробників, відзначив міністр.
Також Б.Данилишин повідомив, що Мінекономіки під його керівництвом підготувало новий варіант програми соціально-економічного розвитку країни на 2009 рік.
"Паралельно ми підготували Стратегію розвитку України до 2020 року, яка будується на чіткому розумінні глобальних мегатрендів і місця України у світовій економіці. Документ включає програму підвищення конкурентноздатності економіки України на 2010-2012 роки з пріоритетних напрямків економічної політики, а також довгострокову стратегію на період з 2013 до 2020 років", - сказав міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас