Декілька учасників ОПЕК хотіли більшого скорочення видобутку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Декілька учасників ОПЕК хотіли більшого скорочення видобутку нафти

Енергетика
181
Декілька країн-учасниць ОПЕК хотіли більшого скорочення виробництва нафти для припинення падіння цін, передає агентство Bloomberg з посиланням на генерального секретаря картелю Абдаллу Ель-Бадрі.
Деякі учасники ОПЕК хотіли, щоб скорочення видобутку склало 2,5 млн барелів на добу, а не на 2,2 млн барелів, як це було вирішено картелем на цьому тижні, сказав генсек організації в інтерв'ю в Лондоні, де проходила зустріч представників 27 країн щодо питання зміни цін.
За його словами, ОПЕК розгляне питання про додаткове скорочення видобутку нафти на початку наступного року. "Якщо ми повинні скоротити в березні, то ми скоротимо", - сказав А.Ель-Бадрі.
З літа 2008 року ціни на нафту впали більш ніж в 3,6 рази, що змусило ОПЕК на засіданні 17 грудня ухвалити рішення щодо скорочення з 1 січня 2009 року видобутку нафти в порівнянні з листопадом на 2,2 млн барелів на добу.
Рішення ОПЕК виявилося очікуваним, і нафтовий ринок не відреагував на новини про скорочення видобутку. Так, відразу після офіційного опублікування рішення ОПЕК вартість січневих ф'ючерсів на нафту WTI взагалі впала на 6,4% - до $40,79 за барель. У п'ятницю 19 грудня ціна нафти впала до $34 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас