Експерт: Якщо влада не зуміє повернути гривню хоча б в коридор 7-8 грн/дол., то наступного року Україну чекає повний фінансово-економічний занепад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Якщо влада не зуміє повернути гривню хоча б в коридор 7-8 грн/дол., то наступного року Україну чекає повний фінансово-економічний занепад

Валюта
5362
На валютному ринку некероване ралі зі знецінювання української гривні з початком другої половини грудня ще більше підсилилося. Про це FINANCE.UA повідомляє Генеральний директор КУА "ІНЕКО-ІНВЕСТ" Олег Морква.
За його словами, якщо в перспективі найближчих тижнів українська влада не зуміє повернути гривню хоча б у коридор 7-8 грн./$, тоді в наступному році Україну чекає не просто падіння економіки на 5-10% від нинішнього рівня річного ВВП, а повний фінансово-економічний занепад, що приведе як фінансову, так й економічну систему країни до дефолту.
"Уже за підсумками першого кварталу 2009 року 20-25% українських підприємств виявляться фактичними банкрутами, що приведе до повної зупинки або закриття виробництв, у тому числі і містоформуючих, і масового звільнення людей, що ще більше підсилить соціальну напруженість у суспільстві. При цьому абсолютна більшість інвестиційних програм у країні буде або припинена на невизначений термін, або взагалі згорнута як зовсім неактуальні, а про якісь перспективи в рамках продовження проекту Євро-2012 імовірно доведеться просто забути", - відзначає Морква.
За словами експерт, у цей час фінансова система "країни тріщить по швах, але точка неповернення остаточно ще не пройдена".
"Більшість банків та українських підприємств, проводячи серйозну структурну оптимізацію, усе ще намагаються боротися за свою життєздатність, не даючи остаточно впасти не тільки власним структурам, але й у цілому всій реальній економіці України", - резюмує експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас