Грінспен: Ралі на ринках почнеться через 6-12 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен: Ралі на ринках почнеться через 6-12 місяців

Фондовий ринок
5014
Відновлення на фінансових ринках, де зараз переважають найпесимістичніші настрої із часів Великої депресії, почнеться через шість-дванадцять місяців, написав колишній голова Федерального резерву Алан Грінспен у статті, розміщеній в журналі The Economist.
"Ринки задавлені страхом до такої міри, яка не спостерігалося з початку 20-го століття (скажімо, 1907 або 1932 року), - говориться в статті. - Людська природа, однак, така, що ми можемо сподіватися на відновлення ринків протягом періоду від шести місяців до року".
Одним з основних такого відновлення етапів екс-глава ФРС називає стабілізацію цін на житло, що дозволить фінансовим інститутам оцінити реальне забезпечення існуючих іпотечних кредитів і цінних паперів. За його словами, така стабілізація відбудеться протягом 2009 року.
Грінспен із задоволенням відзначив, що інвестиції Мінфіну США в американські банки в розмірі $250 млрд допомогли скоротити спред LIBOR-OIS у два рази. Цей показник визначається різницею між вартістю доларових кредитів на три місяці відповідно до лондонської міжбанківської ставки пропозиції (значення LIBOR) і індексними свопами "овернайт" (OIS), ФРС використовує його для оцінки ставлення до ризику на кредитно-грошовому ринку.
Проте, на думку Грінспена, одних уливань із боку міністерства фінансів недостатньо, щоб відновити обсяги кредитування на належному рівні. Тому банкам варто залучити додатковий капітал.
Для того, щоб виконати поточні вимоги ринку, банки повинні збільшити балансову оцінку капіталу до найвищих рівнів за 75 років, вважає економіст. Цілком імовірно, ці більш високі рівні стануть основою для нової регулятивної системи, додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас