Індекси в Європі в четвер змінилися незначно і різноспрямовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі в четвер змінилися незначно і різноспрямовано

Фондовий ринок
93
Фондові індекси в Європі завершили торговельну сесію в четвер незначними і різноспрямованими змінами.
Негативно вплинуло на ринок погіршення прогнозу продажів і прибутку Carrefour SA другий раз цього року. У той же час настрої інвесторів трохи поліпшили очікування, що план нового президента США Барака Обами допоможе виходу економіки з рецесії, повідомило агентство Bloomberg.
"Акції залишаться волатильними. Ринок залишиться гарячковим", - думає Бенуа де Бруассіа з KBL Richelieu.
За повідомленням Carrefour, її продажі в 2008 році виростуть на 6,5%, а операційний прибуток збільшиться незначно. Раніше аналітики найбільшої роздрібної компанії Європи прогнозували зростання обох показників у середньому на рівні 7%. Ціна акцій Carrefour впала в п'ятницю на 7,4%.
"Це небезпечне попередження для всього сектора, - відзначив аналітик Citigroup Inc. Джером Семюель. - Немає сумнівів у тому, що Carrefour не остання компанія, яка знизить прогноз через падіння цін на продукти харчування і слабкі продажі непродовольчих товарів".
Експерти Merrill Lynch & Co. погіршили рекомендації для акцій компанії до "нижче ринку", експерти Deutsche Bank AG - до "тримати".
У той же час підтримку ринку надають очікування того, що обраний президент США Барак Обама представить Конгресу план зі стимулювання економіки обсягом $850 млрд, що може бути схвалений на початку наступного року.
План Б.Обами - "це можливість підтримати економіку", відзначає стратег ING Investment Management у Брюсселі Вінсент Явінс. "Регулювальні органи в США роблять максимум можливого, щоб допомогти економіці. Це обнадіює нас", - говорить він.
Котирування акцій німецького концерну Siemens AG, 20% продажів якого доводиться на США, виросли на 3,7% й Unilever, виробника споживчих товарів, - на 3,4%.
У той же час папери сировинних компаній подешевіли 18 грудня слідом за падінням вартості нафти до мінімальної оцінки за чотири роки - нижче $36 за барель, а також зниженням цін на кольорові метали. Зокрема, акції французької Total втратили в ціні 3%, найбільшої португальської нафтогазової компанії Galp Energia SGPS - 4,2%.
Котирування паперів провідної гірничодобувної компанії світу BHP Billiton опустилися на 3,1% і виробника міді Antofagasta - на 5,8%.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 виріс у четвер на 7,96 пункту (0,33%) - до 2452,42 пункту.
Британський FTSE збільшився на 6,47 пункту (0,15%) - до 4330,66 пункту.
Німецький DAX злетів на 48,02 пункту (1,02%), склавши 4756,4 пункти.
У той же час французький індекс CAC 40 опустився за день на 7,77 пункту (0,24%) і склав 3234,15 пункту.
Десять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи виросли за підсумками торгів 18 грудня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас