Голова Ради НБУ виступає за обмеження валютного кредитування фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Ради НБУ виступає за обмеження валютного кредитування фізосіб

Валюта
2599
Кредитування фізичних осіб в іноземній валюті в Україні в поточних умовах недоцільно, вважає голова Ради Національного банку України (НБУ) Петро Порошенко.
"Валютні кредити фізичним особам зараз видавати недоцільно. Це підриває банківську систему", - сказав він на прес-конференції в Києві.
За його словами, цю та інші позиції щодо поліпшення ситуації на фінансовому ринку сформувала Рада НБУ на засіданні в четвер.
Порошенко відзначив, що Рада НБУ підтримує введення обов'язкового продажу частини валютного виторгу підприємств, а також скорочення терміну повернення валютного виторгу в Україну, що на сьогодні становить 180 днів. Ці ініціативи необхідно закріпити на законодавчому рівні, вони будуть додатково обговорюватися з Міністерством економіки, додав він.
Порошенко також відзначив, що Рада НБУ підтримує введення обов'язкового продажу частини валютного виторгу підприємств, а також скорочення терміну повернення валютного виторгу в Україну. Ці ініціативи необхідно закріпити на законодавчому рівні, додав голова Ради Нацбанку.
Крім того, за його словами, з урахуванням кризових явищ доцільно законодавчо забезпечити великі надходження у Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.
За оцінкою Порошенка, певна частина стабілізуючих заходів може бути прийнята ще до Нового року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас