Індекси США у четвер впали 2-й день поспіль, ф'ючерси вказують на збереження тенденції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США у четвер впали 2-й день поспіль, ф'ючерси вказують на збереження тенденції

Фондовий ринок
119
Фондові індекси США в четвер знизилися другий день поспіль - цього разу більш ніж на 2%, при цьому котирування ф'ючерсів вказують на можливість збереження даної тенденції й в останній робочий день цього тижня.
Березневий ф'ючерсний контракт на Dow Jones подешевів на 8:00 МСК на 0,62% і на Standard & Poor's 500 - на 0,68%.
Негативно вплинула на ринок зміна агентством Standard & Poor's прогнозу рейтингу General Electric на "негативний" зі "стабільного" на побоюваннях зменшення прибутку фінансового підрозділу компанії. Ціна акцій GE впала за день на 8,2%, з початку цього року - на 57%.
"От ще одна компанія-флюгер, яка безсумнівно не має імунітету до ситуації, в якій ми знаходимося, і яка відчуває тиск на баланс і приплив коштів, - заявив Бартлет Гір з Putnam Investments про GE. - Це знову підкреслює страхи інвесторів, пов'язані з кредитними рейтингами та їхніми зниженнями".
Зниження вартості нафти до мінімальної оцінки за чотири роки - нижче $36 за барель - викликало падіння котирувань акцій нафтових компаній, зокрема, Exxon Mobil й Chevron втратили більше 5%. Нафта подешевіла на очікуваннях, що скорочення обсягів видобутку країнами-членами ОПЕК до 24,845 млн барелів на добу з 1 січня 2009 року недостатньо для підтримки цін на тлі зниження попиту.
Вартість паперів General Motors впала на 16%, Ford Motor - майже на 10%, оскільки Білий дім заявив, що не ухвалив рішення щодо того, як допомогти національним автовиробникам.
Представники адміністрації президента США Джорджа Буша сказали, що хоча Білий дім перебуває "дуже близько" до вирішення питання, як врятувати автомобільну промисловість країни, вони не планують яких-небудь заяв у найближчий час. General Motors, Ford Motor й Chrysler оголосили на цьому тижні, що призупинять або закриють у наступному місяці 59 заводів, щоб скоротити збитки і зменшити виробництво в умовах економічного спаду в США.
Акції U.S.Steel подешевіли на 11%. Аналітики Goldman Sachs погіршили рекомендацію для паперів найбільшого в США виробника сталі до "нейтрального рівня" з "купувати".
Ціна паперів AK Steel Holding опустилася також на 11%.
У той же час у п'ятницю подорожчали акції страхових компаній, зокрема, MetLife і Prudential Financial - більш ніж на 5,4%. Національна асоціація страховиків завершила розгляд плану, що пропонує скорочення обсягів коштів, які компанії повинні тримати для гарантій виплат по ануїтетам.
Індикатор волатильності ринків Chicago Board Options Exchange Volatility Index (VIX), що оцінює очікувані коливання на ринку акцій, у четвер упав на 5% - до 47,34 пункту - найнижчого рівня з 3 жовтня.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у четвер знизився на 219,35 пункту (2,49%) - до 8604,99 пункту.
Standard & Poor's 500 за день опустився на 19,14 пункту (2,12%), склавши 885,28. З початку поточного року індикатор втратив 40%, що є найгіршим показником з 1931 року.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 26,94 пункту (1,71%) - до 1552,37 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас