"Ъ": Київрада почала новорічну акцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Київрада почала новорічну акцію

Казна та Політика
1092
Депутати Київради вчора ввели мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні та інші послуги для населення столиці.
25 грудня на черговому пленарному засіданні буде визначений термін його дії. Питання про мораторій було внесено секретарем Київради Олесем Довгим "з голосу" після того, як представники фракції БЮТ перед початком сесії заявили про свій намір внести його на розгляд.
Слід зазначити, що тижнем раніше пан Довгий блокував включення до порядку денного питання про мораторій, що був внесений депутатами фракції БЮТ.
Учорашнє пленарне засідання Київради почалося з того, що його секретар Олесь Довгий запропонував ввести в столиці мораторій на підвищення тарифів для населення, що передбачає заборону на "підвищення виконавчим органом Київської міської ради цін і тарифів на житлово-комунальні та інші послуги для населення в Києві в I кварталі 2009 року". Таким чином, пан Довгий випередив фракцію БЮТ, що поширила перед початком засідання заяву про намір внести дане питання до порядку денного.
Нагадаємо, на попередній сесії 11 грудня член фракції БЮТ Семен Борисенко намагався внести на розгляд питання про мораторій на підвищення тарифів. Крім того, голова фракції БЮТ у Київраді Олександр Зінченко наполягав на внесенні до порядку денного питання про скасування рішення Київської міської державної адміністрації (КМДА), яким з 4 листопада тарифи на проїзд у Київському метрополітені були підвищені з 50 коп. до 2 грн, а в наземному громадському транспорті - до 1,5-2 грн. Однак ці пропозиції Олесь Довгий відхилив, пославшись на те, що вони були внесені "з голосу" і не пройшли відповідні профільні комісії.
Пропозиція секретаря Київради про введення мораторію вчора також була внесена "з голосу" і без подання висновків будь-якої із профільних комісій. Проте, заперечень із боку депутатів не було. За внесення даного питання до порядку денного проголосували 112 з 118 присутніх у залі депутатів, а сам проект рішення був прийнятий за основу одноголосно. Остаточне формулювання, що включає в себе доповнення всіх фракцій Київради, буде вироблено на найближчому засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу, а потім поставлено на голосування на сесії 25 грудня. Тоді ж буде визначений термін дії мораторію.
Голова постійної комісії Київради з питань транспорту та зв'язку Дмитро Олійник (БЮТ) знову запропонував внести на розгляд сесії питання про скасування рішення КМДА про підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Олесь Довгий повторно відповів відмовою.
- У нас є висновок комісії із транспорту, - заперечив пан Олійник. - Ви не пройшли бюджетну комісію. Таке серйозне питання необхідно розглядати з механізмом компенсації коштів міському бюджету. І висновок комісії із транспорту не підписано секретарем комісії, - відповів Довгий.
Вийшовши із зали засідань, Олександр Зінченко пояснив, що секретар комісії із транспорту та зв'язку, генеральний директор КП "Київпастранс" Микола Ламбуцький "принципово не підписує висновок". Проте Зінченко висловив упевненість, що питання про зниження тарифів на проїзд зрештою буде розглянуто на сесії. "Ми доможемося його підпису, як уже домоглися висновку головного фінансового управління КМДА, нехай і негативного", - заявив він.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас