Порошенко прогнозує зміцнення гривні найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко прогнозує зміцнення гривні найближчим часом

Валюта
4586
Голова ради НБУ Петро Порошенко прогнозує, що найближчими днями відбудеться зміцнення гривні. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції. Він також вважає, що несправедливо звинувачувати населення в панічних настроях та девальвації гривні. За його словами, населення України в даній ситуації "веде себе толерантно". На думку П.Порошенка, основний чинник високого курсу долара – це не панічні настрої населення, а валютні спекуляції окремих банків та кризова ситуація в економіці. Зниження та стабілізація курсу долара, за його словами, залежатиме від того, наскільки правильними та скоординованими будуть дії влади в подоланні кризи.
Говорячи про курсову політику НБУ, П.Порошенко зазначив, що рада НБУ має зауваження до правління з приводу існування двох валютних курсів (офіційного та міжбанківського). "Ми переконані, що курс має бути один", - сказав він.
Також П.Порошенко говорить, що на сьогодні вже спостерігаються певні ознаки стабілізації на валютному ринку. Це, за його словами, поки що не стосується валютного курсу, однак ці ознаки стосуються платіжного та торгівельного балансу, скорочення обсягу імпорту та стабілізації обсягу експорту.
Крім того, П.Порошенко вважає неприйнятним курс 9,5-10 грн/дол. "Курс має бути нижчим", однак наскільки, залежатиме від ситуації в реальному секторі економіці та заходів влади, сказав він. П.Порошенко заявляє також, що НБУ має достатній золотовалютний резерв для інтервенцій з підтримки гривні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас