Банк Англії: У Британії можлива нульова облікова ставка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії: У Британії можлива нульова облікова ставка

Валюта
998
Нульова облікова ставка можлива у Великобританії, а банківському сектору можуть знадобитися нові уливання капіталу, заявив в інтерв'ю газеті Financial Times заступник керуючого Банку Англії Чарльз Бін.
"Ми повинні визнати, що це можливо, - сказав Бін. - Звичайно, облікова ставка поки перебуває на рівні 2% річних, так що в нас поки є небагато простору для дій, але безумовно може трапитися так, що нам доведеться знизити її майже до нульового рівня".
У жовтні Банк Англії знизив облікову ставку на 3 процентних пункти, і ринки очікують подальшого зниження, оскільки Великобританія вступає в першу рецесію з початку 1990-х років. Бін відмітив, що прогноз для британської економіки погіршується.
На цьому тижні ФРС США скоротила ставку до діапазону 0,00-0,25% річних.
"Це спірне питання - чи потрібно йти прямо до нуля, чи зупинитися на невисокій позитивній позначці; це, насправді, залежить від того, як функціонують грошові ринки, - говорить Бін. - І проблема зниження ставки до нуля полягає в тому, що фактично банки не одержують значної мотивації, щоб управляти своєю ліквідністю".
Раніше регулятори попередили, що скорочення ставки може бути не настільки ефективно для економіки, як це було б у нормальних умовах, через вплив кредитної кризи, що підсилило чутки про те, що можуть знадобитися більш нестандартні заходи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас