Індекси в США впали в середу, інвестори побоюються відсутності у ФРС коштів для підтримки ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США впали в середу, інвестори побоюються відсутності у ФРС коштів для підтримки ринків

Фондовий ринок
147
Американські фондові індекси знизилися в середу на побоюваннях, що у Федеральної резервної системи (ФРС) США після зниження базової процентної ставки до рекордно низького рівня більше не залишилося інструментів для підтримки економіки в умовах поглиблення рецесії, повідомляє агентство Bloomberg. Ф'ючерси на індекси падають у четвер.
Акції енергетичних компаній подешевіли на тлі падіння вартості нафти нижче $40 за барель вперше за чотири роки. Котирування паперів технологічних компаній знизилися слідом за акціями Apple.
Ціна акцій Apple впала на $6,27 - до $89,16 на повідомленні про те, що головний виконавчий директор компанії Стів Джобс не буде виступати на щорічній конференції Macworld Expo. Це підвищило побоювання інвесторів щодо того, що здоров'я С.Джобса погіршилося. Аналітики Oppenheimer & Co. понизили рекомендації для паперів Apple, відзначивши, що прийшов час, коли компанія повинна розкрити інформацію про стан здоров'я свого глави або описати план для його спадкоємця.
Підіндекс S&P, у розрахунок якого входять папери технологічних компаній, знизився за підсумками торгів на 1,7%.
Котирування акцій енергетичних компаній опустилися на тлі падіння ціни нафти, що у ході торгів опускалася до $39,88. Папери Chevron подешевіли на 2,8% - до $76,82, Exxon Mobil - на 2,5%, до $81,06.
Вартість акцій Newell Rubbermaid, що випускає кухонне начиння і товари для дітей, звалилася за підсумками торгів на 27% - до $9,58. Компанія понизила прогноз прибутку на рік через "значне погіршення економічних умов", а також оголосила про скорочення 8-10% своїх співробітників.
Папери Macy's, однієї з найбільших мереж роздрібної торгівлі в США, подорожчали на 18% - до $10,01. Зміна умов кредитної угоди компанії з декількома банками дозволяє більше не сумніватися в її здатності погасити в наступному році боргові зобов'язання на суму $950 млн. Кредитна лінія обсягом $2 млрд була надана компанії банками Bank of America Corp. і JPMorgan Chase.
S&P 500 Retailing Index виріс за підсумками торгів на 1,2%.
"Економіка США знаходиться в рецесії, і ситуація, можливо, продовжить погіршуватися, при цьому кредитний ринок починає відновлюватися, або, принаймні, демонструє сигнали відновлення", - відзначає головний інвестиційний директор 300 North Capital LLC Річард Кампанья.
Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку в середу на 99,8 пункту (1,12%) - до 8824,34 пункту.
Standard & Poor's 500 опустився на 8,76 пункту (0,96%), склавши 904,42 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 10,58 пункту (0,67%) - до 1579,31 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас