Депутати міськради Севастополя відмовились приймати рішення про підвищення тарифів для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати міськради Севастополя відмовились приймати рішення про підвищення тарифів для населення

Казна та Політика
348
Депутати міськради Севастополя відмовилися ухвалювати рішення щодо підвищення тарифів для населення, запропоновані держадміністрацією.
Як повідомляється в інформації прес-служби Севастопольської міськради з посиланням на його голову Валерія Саратова, депутати на черговій сесії, що закінчилася в середу, вирішили не підвищувати тарифи, тому що "люди в умовах кризи більш обмежені в можливостях оплати і через величезні суми, можуть перестати, взагалі, платити за комунальні послуги".
За твердженням В.Саратова, "якби депутати ухвалили рішення щодо підвищення тарифів, запропонованих адміністрацією, за опалення, воду і житло сім'ї із чотирьох осіб, що проживає на 70 квадратних метрах, довелося б платити 845 грн, плюс оплата за газ та електрику".
Голова міськради вважає, що вся відповідальність за створення ситуації, пов'язаної з різким підвищенням тарифів, лежить на адміністрації, що "не організувала аукціонів із продажу права оренди землі, у результаті чого місто замість 180 млн грн, які повинні були бути надійти в бюджет від аукціонів, одержало менш ніж чверть суми, хоча планувалося, що половина, а це 90 млн грн, повинна була піти на дотацію комунальних підприємств".
За даними В.Саратова, замість того, щоб виставляти землю на аукціон із продажу права оренди, адміністрація за різними схемами передає земельні ділянки в оренду, у результаті чого міський бюджет не одержує ні копійки.
Так у липні цього року адміністрацією надане право користування земельною ділянкою площею більше 21 гектара в районі бухти Ласпі ТОВ "Мангуп-А", хоча у випадку, якби ця ділянка була виставлена на аукціон, отриманих коштів повністю би вистачило на оплату газу в зимовий період, сказав В. Саратов.
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Севастопольської міськради, на листопадовій сесії при розгляді питання про заходи щодо подолання наслідків фінансово-економічної кризи в Севастополі депутати вирішили ввести мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги до стабілізації фінансово-економічного становища в країні, а також знайти кошти для забезпечення енергоносіями в опалювальний сезон 2008 -2009 роки.
До цього адміністрація вже двічі вносила на сесію пропозицію про підвищення тарифів, однак депутати не стали її розглядати.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас