Більшість європейських індексів упала в середу на побоюваннях зростання збитків банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість європейських індексів упала в середу на побоюваннях зростання збитків банків

Фондовий ринок
114
Більшість європейських фондових індексів упала в середу на тлі побоювань подальшого погіршення фінансових показників банків, повідомляє агентство Bloomberg. Dow Jones Euro Stoxx 50 опустився на 0,24%, французький CAC 40 - на 0,3%, німецький DAX - на 0,46%, британський FTSE 100 виріс на 0,35%.
Зниження базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС) США до рекордно низького рівня підштовхнуло до зростання котирування акцій будівельних компаній регіону.
Вартість акцій BNP Paribas звалилася на 18%. Доподатковий збиток підрозділу французького банку, що займається обслуговуванням корпоративних клієнтів та інвестиційним бізнесом, за 11 місяців цього року склав 710 млн євро. Банк може скоротити порядку 800 робочих місць, або 5% штату цього відділу.
Папери Deutsche Bank подешевіли на 6,3% на повідомленні про те, що банк відмовився від дострокового погашення своїх боргових зобов'язань на 1 млрд євро. Це, на думку експертів, свідчить про те, що рефінансування цих витрат буде занадто дорогим.
Підіндекс Stoxx 600, у розрахунок якого входять акції банків, упав у ході торгів на 3,9%, що є найзначнішим зниженням серед 19 галузевих груп цього індикатора.
"Кредитні ринки залишаються замороженими", - відзначає головний інвестиційний директор CCLA Investment Management у Лондоні Джеймс Бівен. На думку експерта, дії ФРС зі зниження ставки не зможуть швидко розблокувати ринки міжбанківського кредитування.
Вартість акцій CRH Plc, одного з найбільших у світі виробників будівельних матеріалів, піднялася в ході торгів на 4%, шведської будівельної компанії Skanska - на 3,5%.
Підіндекс Stoxx 600, у розрахунок якого входять акції представників цієї сфери, збільшився на 1,2% - це кращий показник із всіх галузевих груп.
"Це тот сектор, що виграє від зниження процентних ставок, - відзначає інвестиційний стратег Standard Life Investments Річард Бетті. - З огляду на скорочення ставки ФРС до рекордно низького рівня, знадобляться інші заходи для стимулювання економічного зростання і, мабуть, велика програма фінансування інфраструктури".
Папери Kesa Electricals впали в ціні на 9,6%. Аналітики Citigroup понизили рекомендації для акцій мережі магазинів електроніки до "продавати" з "тримати".
Ціна акцій Merck KGa знизилася на 4,9%. Компанія, що випускає рідкокристалічні екрани для телевізорів, заявила про намір закрити низку своїх хімічних заводів на кілька тижнів у першій половині 2009 року у зв'язку зі значним скороченням попиту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас