Голова ФДМУ вважає незаконним розпорядження Кабміну про продаж "Турбоатому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ФДМУ вважає незаконним розпорядження Кабміну про продаж "Турбоатому"

Казна та Політика
495
Голова Фонду держмайна України Валентина Семенюк-Самсоненко вважає незаконним розпорядження Кабінету міністрів України про продаж ВАТ "Турбоатом". Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції в Харкові, відповідаючи на запитання про можливість продажу "Турбоатому".
За її словами, "Турбоатом" не може бути проданий, оскільки відповідне рішення Кабміну незаконне.
"Розпорядження Кабінету міністрів про приватизацію "Турбоатому" не може бути виконано, оскільки не прийнята ні програма приватизації, ні законодавство по приватизації і не виконаний указ №200 Президента", - сказала В.Семенюк-Самсоненко.
За її словами, продаж "Турбоатому" мотивується пошуком ефективного власника. "Але навіщо його продавати, якщо держава ефективний власник і підприємство приносить прибутки", - відзначив голова ФДМУ.
Реальними причинами негайної приватизації промислових гігантів В.Семенюк-Самсоненко назвала "задоволення апетитів тих олігархів, які будуть фінансувати вибори".
Вона відзначила, що розпорядження Кабінету міністрів України видано неправомірно, оскільки з ініціативою передачі майна може виступати тільки Фонд державного майна України.
Довідка. Кабінет міністрів України включив до списку підприємств, акції яких підлягають продажу в 2009 році, 75,22% пакет акцій ВАТ "Турбоатом". Про це мова йде в розпорядженні Кабміну від 3 грудня №1517-р. Номінальна вартість 75,22% "Турбоатому" становить 79 млн. 454 тис. грн. ВАТ "Турбоатом" - провідне підприємство з розробки та постачання енергетичного обладнання, входить до складу провідних турбобудівних фірм світу, разом із Дженерал Електрик, Вестінгауз, Сіменс. Товариство спеціалізується на виготовленні парових турбін для ТЕС та АЕС, гідравлічних турбін для ГЕС і ГАЕС, газових турбін для ТЕС, парогенераторів та іншого енергетичного обладнання. За час роботи ВАТ "Турбоатом" виготовлено 164 турбіни для 42 АЕС в 42 країнах світу загальною потужністю 55 млн. квт, що становить 13% світового ринку цієї продукції. Держава володіє 75,22% акцій підприємства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас