Полсон: Питання про виділення допомоги автопрому буде вирішено швидко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полсон: Питання про виділення допомоги автопрому буде вирішено швидко

Казна та Політика
611
Питання про виділення урядової допомоги американському автопрому буде вирішено максимально швидко та акуратно, заявив міністр фінансів США Генрі Полсон у вівторок після того, як нові рейтингові звіти показали, що банкрутство є найбільш імовірним сценарієм реструктуризації автомобільної галузі.
Адміністрація Буша потрапила під посилений тиск із боку республіканців, які вимагали від уряду більш жорстких домовленостей із профспілками та іншими сторонами.
"Автовиробники одержать гроші дуже скоро, але нам потрібен час, щоб прийняти зважене рішення", - заявив Полсон в інтерв'ю телекомпанії CNBC.
Раніше президент Буш сказав телеканалу CNN, що економіка США перебуває в "глибокій рецесії". За словами Буша, він не хоче ускладнювати ситуацію банкрутством автомобільних компаній.
Адміністрація Буша повідомила про можливість використання коштів, виділених на стабілізацію фінансової галузі. У жовтні під ці потреби було зарезервовано $700 млрд.
Компанії General Motors Corp і Chrysler LLC мають потребу в грошах до кінця цього року на оплату поточних рахунків. Ford Motor Co має потребу у відкритті кредитної лінії, якою компанія зможе скористатися в 2009 році.
Нагадаємо, минулого тижня Сенат відхилив законопроект про виділення компаніям державної допомоги в розмірі $14 млрд..
Члени Палати представників запропонували заснувати посаду керуючого, що буде стежити за розподілом фондів і дотриманням умов. До 31 березня компанії зобов'язані скласти плани реструктуризації і бізнес-плани, на основі яких буде розглядатися питання про виділення подальших коштів.
Каменем спотикання для сенаторів-республіканців, які із самого початку критично ставилися до перспективи допомоги автопрому, стала угода про заробітну плату з могутньою профспілкою працівників автомобільної галузі UAW.
Декілька сенаторів-республіканців у вівторок направили президентові Бушу лист, у якому зажадали більш жорстких умов для автовиробників. "Якщо не провести реструктуризацію, то цим компаніями не допоможуть ніякі гроші", - говориться в листі.
Агентство Moody's Investors Service вважає, що допомога уряду вкупі з "підготовленим" банкрутством є найбільш імовірним сценарієм реструктуризації. Відповідний звіт на цю тему компанія опублікувала у вівторок.
На думку експертів агентства у випадку, якщо не буде проведене "підготовлене" банкрутство, із заздалегідь укладеними фінансовими і трудовими угодами, компаніям "великої трійки" неминуче загрожує звичайне банкрутство.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас