Фондовий ринок чекає на рішення ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок чекає на рішення ФРС

Фондовий ринок
296
У вівторок індекс ПФТС виріс на 0,74% - до оцінки 276,28 індексного пункту на тлі очікувань зниження базової ставки ФРС США.
За словами начальника відділу з торгівлі цінними паперами ІК "Трійка Діалог Україна" Володимира Грищенка, загальний обсяг торгів склав 2,46 млн. грн. (90 угод по 25 емітентам).
При цьому, без урахування технічних угод з акціями Славутського солодового заводу і Запорізького абразивного комбінату, ця цифра досягла всього 1,5 млн. грн. "В який раз технічні угоди склали більшу частину торговельного обсягу, - відзначив він. - Невеликі пропозиції спостерігалися в банківському секторі з паперів Укрсоцбанку і "Райффайзен Банку Аваль", помірний попит спостерігався в металургійному секторі ("Азовсталь", Єнакіївський метзавод та Алчевський меткомбінат), а також на цінні папери "Укрнафти".
Як відзначив управляючий активами Astrum Investment Management Олег Неплях, подальша девальвація гривні викликає зростання побоювань з приводу перспектив банківської системи, що відображається на котируваннях банків, що торгують, тому акції Укрсоцбанку подешевіли на 9,19%, "Райффайзен Банку Аваль" - на 1,22%, банку "Форум" - на 10,87%.
За словами брокера компанії "Юпрас капітал" Євгенія Пшеничкина, відкриття ПФТС пройшло при мінімумі активності учасників. "До початку сесії було укладено п'ять технічних угод по паперах Новомосковського трубного заводу, Укрсоцбанку та Крюковського вагонобудівного заводу, а протягом першої години сесії було укладено не більше десяти угод", - розповів він.
Як відзначив Пшеничкин, зовнішнє тло до відкриття сесії ПФТС склалося неоднозначне. "Європейські ринки в понеділок продемонстрували зниження індексів у межах 1% чекаючи нових втрат фінансових інститутів, - повідомив він. - Американські фондові індекси також втратили значну частину завойованих минулого тижня позицій через несприятливу кон'юнктуру в секторі фінансових акцій: їхнє зниження склало 0,7-2,1%".
У середині дня активність інвесторів стала помітно більшою в порівнянні з попередніми торговельними сесіями. Найбільшим попитом користувалися папери "УкрАвто" (10 угод), "Азовсталі" (10 угод) і Укрсоцбанку (11 угод). При цьому серед емітентів першого-другого рівнів листинга найбільше зростання продемонстрував Єнакіївський метзавод (5,83%), а максимальне падіння - Полтавський ГЗК (23%).
"У цілому ринок продовжив бічний рух, ліквідність - на мінімальному рівні, волатильності немає. Торги як і раніше носять переважно спекулятивний характер. Ринок гостро має потребу в приході серйозного інвестора. Нехай не стратегічного, але хоча б великого портфельника", - вважає Євгеній Пшеничкин.
Основним каталізатором для світових фондових ринків, і для українського зокрема, сьогодні стануть новини з процентної ставки ФРС. Очікується, що вона буде знижена на 0,5 п.п., тобто до 0,5% річних.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас