Залізничні квитки будуть прив'язані до євро і швейцарського франка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізничні квитки будуть прив'язані до євро і швейцарського франка

Казна та Політика
2782
Тарифи на проїзд у поїздах у країни далекого зарубіжжя будуть прив'язані до євро, а в держави СНД і Балтії (країни близького зарубіжжя) - до швейцарського франка.
Це передбачено наказом Міністерства транспорту та зв'язку України "Про затвердження Тарифів на перевезення пасажирів і багажу залізничним транспортом у міжнародному сполученні Схід-Захід", що вступив у силу 14 грудня.
Для розрахунків застосовується курс євро до гривні, оголошений Національним банком України на передостанній день кожного місяця. Застосовується даний курс із 1 числа кожного місяця. У випадку значного підвищення (зниження) курс може враховуватися частіше, але не більше чотирьох разів на місяць. Значним коливанням курсу вважається відхилення на 2-2,5% від оголошеного минулого разу.
Як повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку, новий графік і нові тарифи для міжнародного сполучення (крім сполучення з державами СНД і Балтії) уводяться (або підтверджуються чинні) щорічно в другу неділю грудня. З 14 грудня тарифи підвищені тільки у вагонах другого класу в середньому на 15%.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас