Парламент проти ВЕЗ на острові Зміїний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент проти ВЕЗ на острові Зміїний

Казна та Політика
374
Комітет з питань економічної політики рекомендує парламенту відхилити законопроект "Про спеціальну (вільну) економічну зону "Ахілія". Про це повідомляє інформаційне управління Верховної Ради України.
Законопроектом (реєстр. №3382) пропонується визначити основні правові принципи створення, функціонування та ліквідації спеціальної (вільної) економічної зони "Ахілія" на території острова Зміїний, Кілійського району, Одеської області. У ньому, зокрема, містяться положення щодо особливостей її функціонування, умов державної підтримки інвесторів тощо.
Відповідні зміни вносяться в закони "Про податок на додану вартість", "Про Єдиний митний тариф", "Про загальні принципи створення та функціонування спеціальних (вільних) економічних зон".
На засіданні Комітету відзначалося, що законопроект підготовлений "з метою залучення інвестицій для розвитку туристсько-рекреаційної сфери, охорони, дослідження і збереження пам'яток та об'єктів культурної спадщини, розвитку інфраструктури, активізації господарської діяльності на острові Зміїному, створення нових робочих місць".
Під час обговорення проекту члени Комітету звернули увагу на "незадовільний рівень його підготовки". Відзначалося, зокрема, що законопроект не узгоджується з положеннями ст. 1 Закону "Про систему оподатковування", у якій установлено, що пільги з оподатковування визначаються спеціальними законами України про оподатковування.
Народні депутати відзначали також відсутність "належного фінансово-економічного обґрунтування". Попередні розрахунки Одеської облдержадміністрації щодо створення нових робочих місць, залучення інвестицій і надходжень у бюджети, вважають парламентарії, "повинні бути відповідним чином обґрунтовані".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас