Монети з Ющенком виставлені на аукціон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Монети з Ющенком виставлені на аукціон

Валюта
951
Національний банк України через свої територіальні управління оголосив, що до кінця місяця проведе аукціон із продажу срібних пам'ятних монет "Хрещення Київської Русі" і "На честь візиту в Україну Всесвітнього Патріарха Варфоломія I".
Як повідомляє прес-служба НБУ, умови і дата проведення аукціонів будуть опубліковані в місцевих засобах масової інформації.
Ювілейна срібна монета "На честь візиту в Україну Всесвітнього Патріарха Варфоломія I" номіналом 50 грн. запущена в обіг 20 жовтня. На реверсі монети зображений Президент України Віктор Ющенко. Він тримає вінок із запаленою свічкою, полум'я якої імітує голограма. Поруч із Президентом відбитий Всесвітній Патріарх Варфоломій I. На аверсі монети на тлі Дніпра і Лівобережжя зображений пам'ятник Володимиру Великому, відкритий у Києві в 1853 році.
Пам'ятна монета "Хрещення Київської Русі" запущена в обіг 9 вересня. Монета номіналом 100 гривень виготовлена зі срібла 999 проби і важить 1000 грам. У центрі монети в колі, утвореному зі стилізованих променів, розміщені хрест і написи півколом: Православ'я (угорі) З Києва по всій Русі (унизу). На реверсі монети зображена багатофігурна композиція хрещення, під якою розміщена напис 988/РІК, угорі півколом напис - Хрещення Київської Русі.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас