Долар подешевшав до євро майже до мінімуму за 2 місяці в очікуванні зниження ставки ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар подешевшав до євро майже до мінімуму за 2 місяці в очікуванні зниження ставки ФРС

Валюта
2745
Курс долара США до євро впав майже до найнижчого значення за два місяці в очікуванні зниження базової процентної ставки Федеральної резервної системи (ФРС) за підсумками засідання у вівторок, повідомило агентство Bloomberg.
Долар до японської ієни котирується біля мінімуму за 13 років через побоювання поглиблення рецесії в США.
Євро на 8:50 у вівторок коштував $1,3732 проти $1,3688 на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку. Курс євро до японської валюти знизився до цього часу до 119,00 ієни проти 124,09 у понеділок.
Вартість долара опустилася до 8:50 у вівторок до 90,30 ієни в порівнянні з 90,65 ієни в Нью-Йорку ввечері в понеділок.
"Продаж долара є найбільш імовірним сценарієм, - стверджує голова відділу валютних операцій Sumitomo Trust & Banking Co. Осао Іідзука. - Що б не вживала ФРС, ці заходи навряд чи приведуть до миттєвої зміни тенденцій американської економіки. Складно очікувати відновлення курсу долара".
Спад на житловому ринку в Сполучених Штатах, що став одним з факторів кредитної кризи і рецесії, що пішла за ним, не припиняється. Як очікується, число новобудов у США знизилося в листопаді до 736 тис. будинків у річному вирахуванні, що є найнижчим значенням цього показника із часу його введення в 1959 році. Кількість дозволів на будівництво житла минулого місяця скоротилася до 700 тис. Міністерство торгівлі США оприлюднить дані про будівництво будинків у листопаді у вівторок о 16:30.
"Погані економічні новини зі США зараз шкодять долару, - упевнений аналітик UBS AG у Сінгапурі Низам Ідріс. - Інвестори усе більше стурбовані черговим зниженням процентної ставки ФРС і розширенням емісії держоблігацій".
Міністерство фінансів США повідомило в понеділок про скорочення міжнародного попиту на довгострокові фінансові активи США в жовтні: іноземні інвестори купують менше американських акцій, корпоративних бондів і держоблігацій.
ФРС за підсумками дводенного засідання, як очікується, ухвалить рішення щодо нового зниження базової процентної ставки - до рівнів, яких не було десятиліття.
Майже всі на ринку очікують зниження базової ставки до 0,5% річних у вівторок з нинішнього рівня 1%. Але, що більш важливо, інвестори хочуть знати, чи будуть "більш агресивні кількісні кроки незабаром - чи тільки в далекому майбутньому", заявив керуючий директор з торгівлі Treasury BNP Paribas у Нью-Йорку Рік Клінгман.
Керівники ЦБ усе більше говорять про те, що для перемоги над хворобами економіки США немає простих рецептів і для її підтримки потрібні нетрадиційні інструменти.
Голова ФРС Бен Бернанке вважає, що американський ЦБ може, зокрема, почати купувати держпапери. ФРС також почала розглядати можливість першого випуску власних боргових зобов'язань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас