Минулого тижня український фондовий ринок перебував у бічному тренді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Минулого тижня український фондовий ринок перебував у бічному тренді

Фондовий ринок
157
"У понеділок індекс біржі ПФТС виріс на 1,73% на тлі оптимістичних настроїв світових фондових бірж, викликаних досягненням лідерами демократичної більшості в Конгресі США і Білим домом домовленостей про надання допомоги в обсязі $15 млрд. найбільшим американським автовиробникам - General Motors, Chrysler, Ford.
Однак у четвер переговори зайшли в глухий кут, більшість закордонних фондових індексів стали падати. У п'ятницю законопроект про допомогу автопрому США не набрав необхідного числа голосів у Сенаті США, оскільки республіканці і демократи так і не дійшли згоди",- відзначає голова правління ФК "Автоальянс-інвест" Дмитро Тараненко.
Втім, п'ятниця на фондовому ринку України пройшла так само спокійно, як і попередні торговельні сесії. За підсумками дня індекс ПФТС залишився практично біля рівня відкриття, відступивши всього на 0,02% - до оцінки 275,05 індексних пункту, а за підсумками тижня ринок зміг зміцнитися на 0,18%.
"Внутрішні корпоративні новини не порадували ринок, однак і значного впливу на нього не зробили, - вважає брокер інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" Настасія Назаренко. - При цьому, всупереч очікуванням, ринок ніяк не відреагував на останні політичні новини, зокрема, на події навколо створення парламентської коаліції та обрання спікера".
За словами фахівця аналітичного департаменту ІК "Фінаста" Олени Злобіної, у цілому динаміка торгів протягом тижня залишалася різноспрямованою у світлі туманних перспектив політики НБУ щодо курсу гривні, а також через відсутність чітких кроків у реалізації антикризової програми. "Серед аутсайдерів як і раніше залишаються металурги, включаючи Алчевський меткомбінат, "Азовсталь" і Дніпропетровський меткомбінат ім. Петровського, - відзначає вона. - Також, незважаючи на наміри уряду приватизувати енергетичний сектор, відступили акції енергогенеруючих компаній, включаючи "Західенерго" і "Центренерго".
На думку Злобіної, низькі обсяги торгів пояснюються тим, що інвестори продовжують активно виводити капітал з фондів emerging markets (включаючи Україну). Втім, як вважає пан Тараненко, ліквідності вітчизняного фондового ринку й відсіванню з нього технічних паперів буде сприяти рішення біржі ПФТС з 12 грудня припинити торгівлю з наступним виключенням з біржового списку цінних паперів ще 27 емітентів, у числі яких венчурні фонди (3 грудня було виключено 54 папери). До того ж, припускає пані Назаренко, ще зберігається ймовірність, що за дні, які залишилися до новорічних свят, ринки надолужать упущене, перейшовши в зелену зону, і будуть нагадувати новорічну ялинку.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас