Moody's змінило прогноз по рейтингу "Газпрому" з "позитивного" на "стабільний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's змінило прогноз по рейтингу "Газпрому" з "позитивного" на "стабільний"

Енергетика
164
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service переглянуло прогноз по рейтингу ВАТ "Газпром" з "позитивного" на "стабільний". Дане рішення пояснюється аналогічним рішенням по рейтингу Російської Федерації (Baa1/"стабільний"), прийнятим агентством декількома днями раніше, повідомляється в прес-релізі.
"Газпром" - пов'язана з урядом країни компанія, має середній ступінь залежності від держави, а також високий ступінь його підтримки, пояснює агентство.
Наголошується, що рейтинг "Газпрому" на рівні A3 відображає наступні чинники: базову оцінку кредиту на відмітці 11, рейтинг Російської Федерації на рівні Baa1, середню залежність і високий рівень підтримки. Також наголошується, що рівень підтримки і залежності компанії не були зачеплені в ході даної рейтингової дії.
12 грудня 2008 р. Moody's змінило прогноз по рейтингу Росії в іноземній валюті і рейтингам облігацій РФ в іноземній і місцевій валюті з "позитивного" на "стабільний". Ці рейтинги встановлені на рівні Ваа1. У повідомленні агентства наголошувалося, що рішення про перегляд прогнозу було викликане світовою фінансовою кризою, що заглиблювалася, а також (і навіть більшою мірою) неоднозначною політикою властей у відповідь на виклики, що з'явилися. Проте, прогноз "стабільний" відображає все ще непогані кредитні позиції Росії в порівнянні з іншими країнами, що мають рейтинги рівня Baa, додало агентство.
Нагадаємо, 23 липня ц.р. Moody's присвоїло планованому 18-у траншу випуску нот участі в кредиті (LPN) Gaz Capital S.A. (Gaz Capital) попередній рейтинг (P) A3. Прогноз по рейтингу "стабільний".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас