Експерт: Початок стабілізації на українському ринку землі прогнозується восени 2009 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Початок стабілізації на українському ринку землі прогнозується восени 2009 року

Нерухомість
859
За прогнозами, початок активізації угод на українському ринку землі очікується восени 2009 року. Таку думку висловив перший віце-президент Союзу фахівців нерухомого майна України Ігор Однопозов.
За його словами, за прогнозами, процес стабілізації на ринку землі може затягтися на кілька років. При цьому, на думку експерта, ринок землі не буде таким як раніше, з нього підуть спекулянти і дешева іпотека.
У свою чергу віце-президент з регіональної політики Союзу фахівців нерухомого майна України Анатолій Топал відзначив, що протягом цього року попит на земельні ділянки не зменшувався, "він просто розчинився в тому морі пропозицій, які були викинуті із середини літа".
Зокрема, у серпні-жовтні на ринку землі Києво-Святошинського району було більше 2,5 тис. пропозицій по ділянках під забудову (навесні - до 1 тис. пропозицій). На сьогодні обсяг пропозиції земельних ділянок у Києво-Святошинському районі зменшився в три рази - до 650-700 ділянок.
"Крім відкладеного попиту на ринку землі починає формуватися відкладена пропозиція. Багато власників знімають ділянки в надії на те, що навесні ціни зміняться. Ми можемо одержати на весну, коли відкладений попит зіткнеться з відкладеною пропозицією. Що відбудеться, ніхто не знає", - додав він.
При цьому, якщо наприкінці жовтня-листопаді угод купівлі-продажу в передмісті Києва практично не було, то із грудня намітилася активізація транзакцій на ринку землі. А.Топал відзначив, що ціни на земельні ділянки в доларах знизилися на 20-30%, а в гривнях - "особливих коливань нема".
За його даними, на сьогодні торг становить 20-30% від заявленої вартості земельних ділянок під індивідуальну забудову і котеджне будівництво.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас