Експерти: Вартість житла у Великобританії знизиться на 10% в 2009р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Вартість житла у Великобританії знизиться на 10% в 2009р

Нерухомість
133
Ціни на житло у Великобританії знижуються в грудні і продовжать падати в 2009 році на тлі рецесії, що охопила економіку країни, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані агентства Rightmove Plc.
Вартість житла, запитувана продавцями, скоротилася з 15 листопада в грудні на 2,3% - до 217,8 тис. фунтів стерлінгів ($326 тис.) у середньому. Ціни опустилися на 10% із травневого піка, і експерти Rightmove очікують аналогічного падіння в наступному році.
"Ситуація складна, - говорить комерційний директор Rightmove Майлз Шіпсайд. - Ринок постраждає від майбутнього безробіття. Все це сумно, але нам необхідно досягти дна, перш ніж знову почнеться зростання, і, можливо, це трапиться протягом 2009 року".
Дорожнеча позикових коштів загрожує Великобританії загостренням рецесії. Продажі житла опустилися до мінімального рівня з 1978 року через неприступність іпотеки. Більше половини британських споживачів збираються скоротити витрати, оскільки їм не вистачає коштів, говориться в опублікованій в понеділок доповіді Банку Англії.
Британські компанії сектора послуг скоротять у наступні два роки 275 тис. робочих місць, оскільки попит на послуги ослаб по всій Європі, повідомив Центр досліджень економіки та бізнесу Великобританії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас