ОПЕК може скоротити видобуток на 2 млн барелів на добу для підтримання нафтових цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК може скоротити видобуток на 2 млн барелів на добу для підтримання нафтових цін

Енергетика
236
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), що поставляє 42% нафти на світові ринки, може скоротити обсяги видобутку найрізкішими темпами за десятиліття, щоб зупинити обвал нафтових цін на тлі першого скорочення попиту на енергоресурси з 1983 року, повідомило агентство Bloomberg.
ОПЕК зменшить виробництво нафти як мінімум на 2 млн барелів на добу (7,3%) на найближчому засіданні, що пройде в Орані (Алжир) 17 грудня, прогнозують 18 з 33 опитаних агентством Bloomberg економістів.
Міністр нафтової промисловості Ірану Голамхуссейн Нозарі заявив, що Іран буде виступати за скорочення видобутку на 1,5-2 млн барелів на добу (б/д), щоб "домогтися балансу між попитом і споживанням".
Представник Ірану в Опек Мохаммад Алі Хатібі впевнений, що зниження обсягів виробництва необхідно, щоб зупинити падіння цін. Він очікує, що попит на енергоресурси залишиться "украй слабким" протягом наступного року, повідомило іранське агентство Shana.
Вартість нафти може опуститися до $30 за барель (о 10:00 МСК у понеділок нафта коштувала $46,28 за барель), говориться в опублікованому в листопаді прогнозі Goldman Sachs Group Inc.
Король Саудівська Аравії Абдулла заявив про те, що його країні потрібно, щоб нафта коштувала $75 за барель, щоб зберегти економічне зростання. ОАЕ, Кувейт і Катар хотіли б бачити нафтові ціни на рівні вище $55 за барель, інакше їм не вдасться звести баланс держбюджету.
"Існує реальна небезпека падіння вартості нафти до $30 за барель, якщо ОПЕК не буде діяти зухвало і рішуче", - стверджує керуючий директор одного з найбільших нафтових брокерів світу PVM Oil Associates Ltd. Девід Хафтон.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас