У Газпромі обговорюють компромісне рішення про борг України за газ перед Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Газпромі обговорюють компромісне рішення про борг України за газ перед Росією

Енергетика
930
Віце-президент "Газпрому" Олександр Медведєв заявив, що компанія пішла на компромісне рішення щодо врегулювання газової заборгованості України, повідомляє британська радіокорпорація Бі-бі-сі.
"Ми сподіваємося, що вирішення проблеми буде знайдено. У цей час ми робимо нашим українським колегам нові пропозиції щодо її врегулювання", - заявив Медведєв на прес-конференції в Парижі.
Деталі запропонованого компромісу не уточнюються.
Тим часом на початку грудня прем'єр-міністр Росії Володимир Путін, відповідаючи на питання росіян у прямому ефірі, заявив, що країна продовжує складний діалог з українськими партнерами про постачання газу в 2009 році.
Путін сказав, що домовився зі своєю українською колегою Юлією Тимошенко про поступовий - протягом трьох років - перехід України на ринкові ціни на російський газ, але тільки після погашення "понад 2,5 млрд. доларів" боргу.
Як повідомлялося раніше, Путін минулого тижня заявив, що у випадку невиконання Україною зобов'язань щодо транзиту газу в Західну Європу, Росії доведеться скоротити обсяги постачання палива. У той же час український президент Віктор Ющенко заявив про гарантії на транзитні постачання російського "блакитного палива" в Європу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас