Азіатські акції дорожчають на очікуваннях держдопомоги автопрому США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські акції дорожчають на очікуваннях держдопомоги автопрому США

Фондовий ринок
94
Азіатські фондові індекси ростуть у понеділок на очікуванні наближення допомоги автовиробникам США і новинах, що Китай вкладе $584 млрд у стимулювання споживання, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, виріс на 4% - до 87,73 пункту. Падіння з початку року становить 44%.
Японський індекс Nikkei 225 додав 4,7%, незважаючи на рекордне зниження рівня ділової довіри в країні з часів нафтової кризи 1975 року за даними щоквартального опитування Танкан. Рівень довіри серед великого японського бізнесу знизився в грудні до мінус 24 у порівнянні з мінус 3 три місяці тому.
Ф'ючерси на американський індекс S&P 500 піднялися на 0,3%.
Уряд США заявив в п'ятницю, що влада країни розглядає можливість направлення частини $700-мільярдної програми Troubled Asset Relief Program (TARP) для допомоги автомобільним компаніям General Motors й Chrysler, оскільки Сенат не затвердив законопроект про виділення додаткових коштів.
"Слід зазначити, що уряди по усьому світі готовлять плани стимулювання економіки, - заявив аналітик Mitsubishi UFJ Asset Management Co. Кієсі Ісігане. - Я очікую, що ці заходи істотно сповільнять економічний спад і підтримають зростання на фондовому ринку".
Учасники ринку сподіваються, що своєчасна підтримка автопрому США допоможе захистити постачальників автомобілебудівної галузі по усьому світі і запобігти поглибленню світової рецесії.
"Хоча економіка не відновиться ще протягом якогось часу, оптимізм, пов'язаний з державними заходами, підтримає фондовий ринок", - думає Томотіка Кітаока з Mizuho Securities Co.
Акції провідної автомобільної компанії Японії Toyota Motor Corp. подорожчали на 7,4%, незважаючи на новини про операційний збиток, що очікується, у розмірі більше $1 млрд за друге фінпівріччя.
Ціна паперів третього за величиною виробника сталі в Азії Posco виросла на 4,5%.
Курс акцій найбільшої компанії Японії з виробництва автозапчастин Denso Corp., що постачає значну частину своєї продукції на американський ринок, піднявся на 8,7%.
Ринкова вартість Westpac Banking Corp. збільшилася на 3,1% на тлі зниження ставок МБК у регіоні.
Одна з провідних судноплавних компаній АТР Hanjin Shipping Co. додала на торгах у понеділок 11% на тлі рекордного зростання вартості перевезення сировинних товарів у ході попередньої сесії. Курс акцій другого за величиною перевізника насипних вантажів Японії Mitsui O.S.K. Lines Ltd. підскочив на 10%.
Індекс Baltic Dry, що відслідковує ціни на морські перевезення насипних вантажів по усьому світі, злетів у п'ятницю на 7,5%.
Вартість акцій найбільшої телефонної компанії Австралії Telstra Corp. упала на 6,8%, оскільки уряд заборонив їй розвиток високошвидкісних інтернет-мереж. Telstra вклала в цей проект 5 млрд австралійських доларів ($3,3 млрд).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас