Крим зможе отримувати більше електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крим зможе отримувати більше електроенергії

Енергетика
375
На підстанції "Джанкой" запустили в експлуатацію Пристрій поздовжньої компенсації реактивного опору, який дасть змогу збільшити приплив електроенергії на Кримський півострів.
Як повідомив помічник голови Ради міністрів АРК - прес-секретар Олександр Звездін, пристрій поздовжньої компенсації реактивного опору на ВЛ 330 кВ підстанції "Джанкой" дає змогу збільшити приплив на півострів додатково 50 МВт електроенергії (сьогодні сумарна пропускна спроможність – близько 1250 МВт), що рівносильно пуску генерувальної станції такої ж потужності.
Реалізація цього проекту поліпшить якість електрозабезпечення споживачів, зменшить втрати активної потужності в мережах півострова на 3-5%, підвищить енергетичну безпеку регіону.
"Збільшення пропускної спроможності електроенергії з материка дає змогу Криму динамічно розвиватися як курортному і промисловому реґіону, приймати гостей і створювати необхідну базу для залучення інвестицій в економіку республіки", - наголосив голова Ради міністрів автономії Віктор Плакида.
Установка пристрою поздовжньої компенсації реактивного опору міжсистемної ВЛ 330 кВ на підстанції "Джанкой" було передбачене постановою Кабінету Міністрів України та Державною програмою соціально-економічного розвитку Автономної Республіки Крим на період до 2017 року.
Кошторисна вартість будівництва становить 59,3 млн. грн. за рахунок коштів інвестиційної програми НЕК "Укренерго".
Все устаткування зібране і поставлене шведською фірмою "АВВ", яка є одним з європейських лідерів у розробленні та виробництві енергетичного устаткування.
Проект такого рівня є першим в Україні та четвертим у світі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас