У США почалось полювання на "іпотечних відьм" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США почалось полювання на "іпотечних відьм"

Нерухомість
1845
Розслідування діяльності таких великих фінансових інститутів, як Lehman Brothers, Bear Stearns і Washington Mutual, набрали широкого розголосу. Однак відносно сотень жителів США, чиї "погані" іпотечні позики привели до обвалення світових фінансових ринків, також ведеться слідство.
У сферу уваги звинувачення потрапляють покупці, які брали кредити під вигаданими іменами, брокери, що платили "відкати" за схвалення шахрайських іпотечних кредитів, і кредитні компанії, які підробляли документи і хабарничали, повідомляє агентство Associated Press.
Подібні види шахрайства привели до роздування цін на житло, які з тих пір упали в кілька разів. Вилучення об'єктів нерухомості за борги з іпотеки тягне вниз вартість житла в багатьох районах країни. Кредитні компанії, у свою чергу, видають позики переважно людям із платиновими кредитними картками і збільшують суми різних супутніх виплат для покриття збитків.
Міністерство юстиції США сформувало більше 40 спеціальних підрозділів для розслідування випадків шахрайства в сфері іпотечного кредитування. За даними ФБР, кількість подібних випадків виросла більш ніж удвічі за останні три роки, до 1600. У розслідуваннях беруть участь близько 200 агентів Бюро, у порівнянні з 120 роком раніше.
За період з липня по жовтень поточного року звинувачення в іпотечному шахрайстві були пред'явлені 226 жителям країни. За період з березня по червень кримінальні справи були порушені відносно ще 406 осіб.
Близько половини всіх випадків іпотечного шахрайства припадає на штати Флорида, Іллінойс і Каліфорнія. У цілому по країні було зафіксовано збільшення числа подібних випадків на 42% за період із січня по березень і на 45% - за квітень-червень поточного року.
За даними ФБР, близько 80% всіх випадків іпотечного шахрайства припадає на "інсайдерів" ринку нерухомості, інші 20% - на людей, які брехали про правдиві розміри свого доходу або місце роботи для того, щоб одержати кредит.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас