Іран: ОПЕК необхідно знижувати надлишок нафти на ринку за участю країн, що не входять в картель. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран: ОПЕК необхідно знижувати надлишок нафти на ринку за участю країн, що не входять в картель.

Енергетика
222
Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) необхідно понизити надлишок цієї сировини на ринку, для чого картелю необхідна підтримка країн, що не є його членами. З такою думкою виступив керівник ОПЕК від Ірану Мохаммад Алі Хатібі. За його словами, як передає Reuters, для досягнення бажаних цін на нафту, необхідно збалансувати ринок, що може бути досягнуте за відсутності надлишку "чорного золота" на ринку. М.Алі Хатібі відзначив, що країни-члени ОПЕК згодні з даною думкою, тепер необхідна підтримка країн, що не є членами організації, оскільки без їх участі скорочення обсягів нафтовидобутку може не мати належного впливу на ринок.
Нагадаємо, 8 грудня ц.р. глава нафтового картеля Шакіб Халіль заявив, що фінансові ринки повинні готуватися до несподіваного рішення про зниження обсягів видобування "чорного золота", яке прийме ОПЕК цього місяця. За його словами, між країнами - членами картеля "була досягнута згода по значному скороченню рівня нафтовидобутку".
Востаннє ОПЕК ухвалила рішення про скорочення обсягів нафтовидобутку на позачерговому засіданні картеля 24 жовтня 2008 р. Обсяги виробництва нафти були понижені на 1,5 млн барр./сутки по відношенню до виробничого показника за вересень 2008 р.
Наступне засідання ОПЕК відбудеться 17 грудня 2008 р. в р. Оран (Алжір).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас