Газпром планує потроїти постачання газу у Францію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром планує потроїти постачання газу у Францію

Енергетика
351
"Газпром" розраховує потроїти постачання газу у Францію та у найближчі 3-5-років довести їхній обсяг до 3 млрд кубометрів на рік, заявив тут на прес-конференції в п'ятницю віце-президент російської компанії Олександр Медведєв.
Він відзначив, що "у середньостроковому плані збільшення постачань російського газу торкнеться всіх європейських країн, куди йде російський газ, у тому числі Італії, Австрії та Болгарії".
Філія "Газпрому", відкрита у Франції в 2007 році, поставляє в цей час 0,5 млрд кубометрів газу, тобто близько 1% її споживання. Французька компанія Gaz de France підписала в 2006 році з "Газпромом" угоду терміном до 2030 року, відповідно до якої ці поставки зростуть до 12 млрд кубометрів на рік.
Олександр Медведєв запевнив, що незважаючи на фінансову кризу "всі основні проекти "Газпрому" будуть виконуватися у відповідності з графіком, передбаченим відповідними угодами". Мова йде насамперед про проекти "Північний потік" і "Південний потік", а також про розробку Штокманівського родовища.
На думку Медведєва, Росія не може приєднатися до Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), оскільки "механізм роботи цієї організації не може бути безпосередньо застосований до Росії". Разом з тим він відзначив важливість "контактів та обміну інформацією з ОПЕК для ринку і для підтримки цін".
"Заходи, які, імовірно, будуть розглянуті Росією в плані стабілізації ринку енергоносіїв будуть засновані на специфіці нашого виробництва, а не на регламентаціях ОПЕК", - наводить слова віце-президента "Газпрому" ІТАР-ТАРС.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас