Більшість європейських індексів знизилася в четвер вперше за чотири дні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість європейських індексів знизилася в четвер вперше за чотири дні

Фондовий ринок
107
Більшість європейських фондових індексів знизилася за підсумками торгів у четвер у середньому на 0,4-0,7% вперше за чотири дні на побоюваннях подальшого вповільнення темпів економічного зростання, повідомляє агентство Bloomberg.
Ціна акцій Daimler AG опустилася на 3%, EADS - на 4,4%. Подешевіли цінні папери інших компаній, значна частина продажів яких доводиться на США. Це обумовлено ослабленням позицій долара відносно євро і фунта стерлінгів, а також негативними даними з ринку праці США.
Число американців, які вперше звернулися по допомогу з безробіття, минулого тижня збільшилося на 58 тис. - до 573 тис., що є максимальним показником за останні 26 років.
Кількість американців, які одержують допомогу з безробіття, також виросла до найвищого з 1982 року рівня на тижні, що завершився 30 листопада, склавши 4,429 млн чоловік у порівнянні з 4,091 млн чоловік тижнем раніше.
"Глибина рецесії ще не позначилася на цінах, - відзначив глава відділу інвестицій ECU Group Plc Филипп Мандука. - Погіршення даних викликає побоювання. Це значить, що все стане ще гірше".
Котирування акцій SAP AG, провідного розроблювача програмного забезпечення для управління бізнесом, опустилися на 4,7%. Згідно з прогнозом дослідницького інституту Ifo, ВВП Німеччини в 2009 році знизиться на 2,2%.
При цьому скорочення економіки протриває й в 2010 році і складе 0,2%, вважає інститут. У червні Ifo очікував підвищення ВВП країни в 2009 році на 1%.
Зменшення надходження податків і збільшення держвитрат на виплати допомоги з безробіття приведуть до того, що в 2009 році дефіцит бюджету Німеччини складе 1,4% ВВП, в 2010 році він зросте до 2,9% ВВП.
Тим часом підтримку ринку надало зростання цін на нафту. Вартість акцій BP Plc, однієї з найбільших нафтових компаній Європи, підскочила на 4,8%, Total SA - на 2,3%.
У той же час акції італійського автомобілебудівника Fiat Sp подешевіли на 5% після того, як аналітики Morgan Stanley знизили рейтинг акцій компанії до "нижче ринку" з "вище ринку".
Вартість акцій Ericsson знизилася на 5,7%. Експерти Merrill Lynch понизили рейтинг цінних паперів компанії до "нижче ринку" з "купувати".
Чотирнадцять із вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи опустилися за підсумками торгів 11 грудня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас