Індекси США впали в четвер на слабких статданих і провалі переговорів по автопрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США впали в четвер на слабких статданих і провалі переговорів по автопрому

Фондовий ринок
109
Фондові індекси в США впали за підсумками торгів у четвер через провал переговорів з приводу плану порятунку автомобільної промисловості країни і слабких статистичних даних, повідомляє агентство Bloomberg.
Індекс Standard & Poor's 500 втратив більш ніж 2,5%.
Ф'ючерси на індекси знижуються в п'ятницю: Dow Jones - на 3,279%, S&P 500 - на 4,037%.
Котирування акцій General Motors Corp. і Ford Motor Co. впали більш ніж на 10% через те, що переговори в Сенаті, покликані забезпечити проходження через верхню палату Конгресу США законопроекту про фінансову допомогу автопрому, провалилися в останній момент через розбіжності республіканців і демократів.
Джордж Буш і Барака Обама обидва закликали сенаторів проголосувати за закон, що у середу був прийнятий Палатою представників. Документ припускає надання кредитів на суму в $14 млрд General Motors Corp. і Chrysler LLC, які заявили, що без термінової допомоги вже під кінець року вони залишаться без грошей.
"Невідомо чим обернеться закон - екстреною допомогою або тривалою невизначеністю, а всім відомо, що невизначеність фатальна для ринку акцій, - заявив головний директор з інвестицій City National Bank Річард Вайс. - На даний момент це політичний футбол".
Також негативно вплинули на вартість акцій компаній негативні дані з ринку праці. Число американців, які вперше звернулися по допомогу з безробіття, минулого тижня збільшилося на 58 тис. - до 573 тис., що є максимальним показником за останні 26 років.
Кількість американців, які одержують допомогу з безробіття, також виросла до найвищого з 1982 року рівня на тижні, що завершився 30 листопада, склавши 4,429 млн чоловік у порівнянні з 4,091 млн тижнем раніше.
На цьому повідомленні вартість цінних паперів Bank of America впала на 11%, General Electric Co. - на 5,3%
"Рівень безробіття помітно виріс, - відзначив президент PartnerRe Asset Management Corp. Джон Девідсон. - Звільнення торкнулися всіх секторів економіки і ритейлерів, споживачів чекають важкі Різдвяні канікули".
Котирування акцій Ciena Corp. звалилися на 20% після того, як виробник мережного обладнання зафіксував збиток у четвертому фінансовому кварталі в розмірі 10 центів на акцію через скорочення замовлень з боку телефонних компаній. У той же час аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували прибуток у розмірі 4 центи на акцію.
Аналітики Morgan Stanley знизили прогноз прибутку Microsoft Corp. через скорочення продажів. На цій новині акції найбільшого у світі розроблювача програмного забезпечення впали на 5,6%.
Індекс Dow Jones Industrial Average впав за підсумками торгів у четвер на 196,33 пункту (2,24%) - до 8565,09 пункту.
Standard & Poor's 500 опустився на 25,65 пункту (2,85%), склавши 873,59 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite звалилося на 57,6 пункту (3,68%) - до 1507,88 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас