Азіатські індекси знижуються в п'ятницю через провал переговорів про допомогу автопрому США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси знижуються в п'ятницю через провал переговорів про допомогу автопрому США

Фондовий ринок
82
Азіатські фондові індекси знижуються в п'ятницю через провал переговорів про допомогу автопрому США, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, опустився на 4,2% - до 84,29 пункту. Японський індекс Nikkei 225 впав на 5,45%, корейський Kospi - на 4,11%.
Негативно вплинули на ринок новини про те, що переговори в Сенаті, покликані забезпечити проходження через верхню палату Конгресу США законопроекту про фінансову допомогу автомобільної промисловості, провалилися в останній момент через розбіжності республіканців і демократів.
На цьому повідомленні котирування акцій Honda Motors Co й Nissan Motor Co. звалилися більш ніж на 12%.
"Можливе банкрутство автомобільних концернів США негативно впливає на вартість акцій компаній, що тісно співробітничають з ними, - відзначив аналітик розташованого в Сінгапурі ABN Armo Private Bank Дафні Рот. - Це не найкращий варіант розвитку подій".
Вартість акцій Hyundai Motor Co. впала на 7,5%.
Ціни металів і нафти знижуються на новинах про провал переговорів щодо підтримки автомобільних компаній США. Платина подешевіла на 2,6%, нафта - на 4,1%.
"Це дуже погані новини, - відзначає Віктор Шум з Purvin & Gertz Inc. у Сінгапурі. - У тому випадку, якщо автовиробники збанкрутують, можна чекати значної втрати робочих місць. Поглиблення рецесії серйозно позначиться на рівні попиту".
Котирування акцій китайських компаній падають у п'ятницю на очікуванні, що темпи вповільнення зростання економіки країни в першому кварталі наступного року буде більше значним, ніж передбачалося раніше. Згідно з даними Національного управління статистики, роздрібні продажі в Китаї в листопаді виросли на 20,8%, що стало мінімальним рівнем за останні дев'ять місяців.
Папери China Mobile впали в ціні на 7,1%, вартість акцій Industrial & Commercial Bank of China знизилася на 2,8%, China Shipping Development - на 12%.
Корейський ЦБ у п'ятницю понизив прогноз зростання економіки на цей рік до 2% з очікуваних раніше 3,7%. Обсяг експорту збільшився на 1,3%, тоді як раніше очікувалося підвищення на 3,6%, говориться в повідомленні банку.
Ціна акцій KB Financial, що контролює найбільший банк Південної Кореї, знизилася на 10%.
Котирування паперів азіатських компаній, діяльність яких значною мірою орієнтована на США, падають у п'ятницю. Опубліковані в четвер міністерством праці США дані за минулий тиждень показали збільшення в країні кількості людей, які одержують допомогу з безробіття, до максимального рівня з листопада 1982 року.
Вартість акцій James Hardie, що одержує три чверті виторгу від операцій у США, опустилася на 9,6%, Canon - на 4,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас