Джекпот розділили по-братському — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джекпот розділили по-братському

2814
Організатор найбільш масової вітчизняної лотереї "Супер-Лото" підприємство "Українська національна лотерея" прийняло безпрецедентне рішення. Воно відмовилося чекати, коли буде зірваний джекпот (26,6 мільйона гривень), і поділило його на свій розсуд. Зокрема, 10 мільйонів від виграшу дісталися страховій компанії, назву якої лотерейники ретельно приховують.
Хоча, відповідно до правил, виграш повинен був дістатися гравцеві, що вгадав 6 номерів з 52. Чиновники Міністерства фінансів, які відповідають за діяльність операторів грального бізнесу, усіляко відмовляються коментувати те, що сталося.
Як розповів оператор інформаційної лінії "Української національної лотереї" (УНЛ), рішення про те, що джекпот потрібно поділити, було прийнято компанією, після того як тривалий час ніхто не зривав виграш. Найбільша сума від джекпота відійшла страховій компанії. Ще 5 мільйонів гривень пішло на новий джекпот, що тепер розігрується.
Решту грошей (10 мільйонів), за запевняннями організаторів лотереї, вони поділили між гравцями, які вгадали п'ять виграшних номерів, тобто найбільш близько підібралися до заповітного виграшу.
"Дев'ять гравців, які зробили ставку 1 гривня, одержали 500 тисяч гривень виграшу, один гравець, у якого була ставка 2 гривні, - мільйон гривень, і три учасники лотереї (хто ставив по 3 гривні) одержали 1,5 мільйона гривень".
Страхову компанію, що одержала солідну суму, на інфолінії лотереї назвати не змогли, переадресувавши в головний офіс. Директор відділу маркетингу УНЛ Єлисей Стратієнко також завагався з відповіддю.
"Я не знаю. Це питання до генерального директора, але його немає", - сказав він. При цьому про те, що гендиректора УНЛ Михайла Победимського немає, клерки головного офісу повідомляють протягом вже трьох тижнів.
Чиновники пішли в підпілля
За роз'ясненнями сформованої ситуації "ДЕЛО" звернулося до Міністерства фінансів (це відомство регулює всі види лотерей та азартних ігор в Україні). Однак начальник Управління державного контролю за здійсненням лотерейної діяльності та азартних ігор Олександр Андрєєв протягом трьох тижнів після так званого суперрозіграшу "Супер-Лото" не надав навіть формальної відповіді.
У свою чергу, президент Української асоціації діячів грального бізнесу Сергій Третьяков не уявляє, за який страховий випадок УНЛ перерахувала 10 мільйонів гривень своїй страховій компанії.
"Ніколи не чув, щоб хтось страхував виграші. У законодавстві це не передбачено. Це може бути на рівні відносин між страховою компанією та оператором лотереї. Все залежить від договору страхування", - говорить він.
Страховики здивовані
"Я не знаю, як це можна кваліфікувати, щоб це потрапило під якусь з ліцензій", - додає директор департаменту методології страхової компанії "Брокбізнес" Лариса Боровик. За її словами, всі страхові компанії одержують ліцензії на певні види страхування, тому коли компанія приймає страховий платіж, то повинна віднести його до конкретного виду страхування, на який має ліцензію. "Можливо, вони страхували якісь фінансові ризики. Але подібні ризики завжди прив'язані до контрактів", - припустила вона.
Оператори ринку уточнюють, що в правилах ліцензування лотерейної діяльності прописані тільки суми для покриття джекпота, які повинні резервуватися компанією-оператором лотереї. Це передбачено, для того щоб у випадку форс-мажорів компанія-оператор лотереї могла погасити суми перед своїми гравцями.
Компанія "Українська національна лотерея" - підприємство з 100%-ими іноземними інвестиціями. Заснована в 1997 році. На сьогоднішній день УНЛ є єдиною компанією, що надає можливість грати в онлайн-лотереї на території СНД. У більшості великих міст України встановлено вже більше 3,9 тисячі терміналів компанії. За весь час проведення гри "Супер-Лото" було виграно 48 джекпотів, загальна сума виплат склала більше 324 мільйонів гривень.
Ганна Дурава
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас