ПФТС виїде на американських авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС виїде на американських авто

Фондовий ринок
249
За словами Володимира Грищенко, начальника відділу з торгівлі цінними паперами ІК "Трійка Діалог Україна", загальний обсяг торгів у системі склав 359 млн., протягом дня укладені угоди по паперах 18 емітентів.
"Судячи з урівноваженої динаміки котирувань на відкритті торгів, вже вранці можна було передбачити малий обсяг торгів і незначний рух індексу ПФТС за підсумками дня. Активні торги проходили по обмеженому колу паперів",- відзначила брокер інвестиційної компанії Concorde Capital Настасія Назаренко.
При цьому найбільшою популярністю користувалися акції "Азовсталі" (23 угоди), "Укрнафти" (сім угод) і Стахановського вагонобудівного заводу (шість угод). У той же час, на думку аналітика Foyil Securities Олексія Орлова, у середу на ПФТС реальна активність спостерігалася лише в металургійному секторі; папери "Азовсталі" (-4,7%) стали акціями, що найбільше торгувалися, з 23 угодами з 61 угоди на ринку в цілому. "Швидше за все, акції продавали місцеві гравці, такі як компанії з управління активами, які змушені були позбуватися від активів через вимогу їхніх вкладників повернути гроші, тому що певного тренда для здійснення такої кількості спекулятивних угод протягом дня сформовано не було",- вважає пан Орлов.
Назаренко відзначила, що акції Стахановського вагонобудівного заводу втратили 19,35%, чому сприяла новина про можливості чергової допемісії акцій підприємства, остаточне рішення про яку буде прийнято на зборах акціонерів 26 січня. "З урахуванням попереднього досвіду допемісії акцій цього емітента учасники ринку негативно сприйняли новину й виходили з паперів",- підкреслила вона. Хоча Олександр Спасиченко, глава інвестиційного відділу КУА "Бонум Груп", не бачить у намірі допемісії достатніх підстав для серйозного знецінювання акцій: "Як показує досвід нинішніх днів, такий метод залучення капіталу є куди менш хворобливим для компанії, ніж нагромадження боргового вантажу. Тому я не бачу настільки масштабних проблем у додатковій емісії, через які акції повинні були б втрачати в ціні настільки значно".
Олексій Орлов відзначив також, що азіатські індекси закрилася в гарному плюсі. При цьому динаміка в Європі була мінімально позитивною з оглядкою на зростаючий американський ринок наприкінці торговельної сесії, що дозволило індексам закритися на рівні до +1%. "Індекси в США в середу відкрилися в позитивній зоні +1,5-1,7% на хвилі оптимізму, викликаного очікуванням виділення владою $15 млрд. для порятунку автомобільної індустрії, ключової для економіки США. У зв'язку з цим ми очікуємо позитивної динаміки на локальному ринку в четвер", - підкреслив Олексій Орлов.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас